Τρομερό ατύχημα σε Super Market της Καστοριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ατύχημα με ολέθριες συνέπειες συνέβη χθες το μεσημέρι σε γνωστό Super Market της πόλης της Καστοριάς. 

Συμπολίτισσά μας, κοντά στον χώρο των ταμείων, έχασε – μέσα από τα χέρια της- την ώρα που προσπαθούσε να το τοποθετήσει στη μεγάλη υφασμάτινη σακούλα, το μικρό πράσινο καρπούζι (περίπου 900 γρ)  που μόλις είχε πληρώσει.

Το ευτυχές είναι ότι το καρπουζάκι βρισκόταν μέσα σε βιοδιασπώμενη σακούλα , συνεπώς η άμεση επέμβαση των συνεργείων καθαρισμού του καταστήματος, κρίθηκε μη αναγκαία.

Δυστυχώς, οι ζημιές που προκάλεσε η πτώση από ύψος 130 εκατοστών στο δημοφιλές Καλοκαιρινό φρούτο,  ήταν τεράστιες.

Άμεση ήταν η αντίδραση εκπροσώπου του καταστήματος, ο οποίος έδωσε την επιλογή της άμεσης αντικατάστασης του προϊόντος, στην άτυχη συμπολίτισσά μας.

ΣΟΚ προκάλεσε η αντίδραση των υπόλοιπων καταναλωτών οι οποίοι παρακολούθησαν το δράμα της συμπολίτισσάς τους  με απάθεια και αδιαφορία, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να φωτογραφίσουν το «θύμα».

Τάση της εποχής μας; 


 

Αν αναρωτιέστε τι διαβάσατε μόλις τώρα και για ποιο λόγο συντάχθηκε αυτό το κείμενο, θα σας λύσουμε την απορία…

Για να πατήσατε τον σύνδεσμο, μάλλον έχετε εθιστεί (χωρίς να το ξέρετε) στην κακή είδηση.

Μία από τις κακές συνέπειες της πανδημίας, του πολέμου, της ακρίβειας κλπ, είναι το  doomscrolling…η αδιάκοπη ανάγνωση κακών ειδήσεων, δηλαδή. Τα αποτελέσματα για την (ήδη επιβαρυμένη) ψυχική υγεία μας, είναι τρομακτικά. 

Είναι προφανής,  το τελευταίο διάστημα, η αύξηση των δημοσιευμάτων -και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο-, τα οποία αναφέρονται -αποκλειστικά- σε θανάτους, ατυχήματα, συμπλοκές κλπ.

Δημοσιεύματα που φέρνουν κλικ, αλλά φέρνουν και δυστυχία, κατάθλιψη και αρνητικά συναισθήματα. Πολλές φορές, μάλιστα, τα δημοσιεύματα αφορούν και σε άτομα/καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Καστοριά. Ποιος δεν έκανε κλικ σε υποθέσεις δυστυχημάτων, δολοφονιών παιδιών κλπ;

Καθένας γνωρίζει την ατομική  δυστυχία που βιώνει και προσπαθεί να διαχειριστεί τους δικούς του προβληματισμούς. Για ποιο λόγο να φτάσει στο σημείο να κυνηγά την κακή είδηση και να δίνει κίνητρο στα Μέσα να δημοσιεύουν περισσότερες;

Συνεχείς δημοσιεύσεις – αναγγελίες θανάτων (αντί γάμων και βαφτίσεων, αρραβώνων και ορκωμοσίας), γρατσουνισμάτων σε ΙΧ και πληροφοριών για λογομαχίες, φέρνουν ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια στην περιοχή και στον πολίτη,  χωρίς λόγο.

Αποδεκτό ότι λείπουν τα θέματα, λείπει η διάθεση (ή ικανότητα) για σύνταξη κειμένου και ρεπορτάζ, αλλά όλα έχουν ένα ηθικό όριο….

Ευχόμαστε να καταλάβατε (έστω,  κάποιοι από εσάς) το νόημα αυτού του κειμένου, το οποίο προφανώς δεν έγινε για να κερδίσει κλικ (εξάλλου τα κλικ δεν φέρνουν χρήματα στο Μέσο, σε εμάς τουλάχιστον που δεν έχουμε συνεχή ροή «ειδήσεων»/Δ.Τ)). Κάποιοι, φυσικά,  θα σπεύσουν να σχολιάσουν (ίσως και να βρίσουν), πριν καν να προσπαθήσουν να κατανοήσουν αυτό που διάβασαν. Κατανοητό…

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *