Πέρσι…σαν σήμερα: Ακόμα μιλάμε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλες ιστορίες

4 Ιουνίου 2020 – Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού & Αθλητισμού, κ. Δοκόπουλος, μιλά στον Αntennes Fm για την προσπάθεια της νέας (τότε) Δημοτικής Αρχής να βγάλει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη διάθεση του κόσμου.

«Τα ποδήλατα αυτά θα βρίσκονται στους ηλιακούς φορτιστές τους, πίσω από τη στάση των αστικών όπου θα τοποθετηθούν ειδικά στηρίγματα, ούτως ώστε να μπορούν να ασφαλίζονται, να είναι κλειδωμένα το βράδυ…όλες αυτές οι εργασίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες…», λέει ο Αντιδήμαρχος.

4 Ιουνίου 2021 – Αν εξαιρέσουμε μία ποδηλατοβόλτα για την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου , τα ποδήλατα κλειδώθηκαν- ξανά- στο υπόγειο του Ενυδρείου. Κανείς δεν είδε τα ποδήλατα στους ηλιακούς φορτιστές, οι οποίοι μάλλον βρίσκονται στην πιο παραμελημένη κατάσταση που έχουν βρεθει ποτέ.

«Οι επόμενες ημέρες…»  του Αντιδημάρχου πρέπει να σήμαιναν λίγες εκατοντάδες ημέρες, αλλιώς δεν εξηγείται να εκτίθεται δημόσια με ανακρίβειες κάποιος επίσημος εκπρόσωπος. Γιατί δεν ξηλώνεται η κατασκευή, να αδειάσει και ο χώρος, είναι ένα μεγάλο ερώτημα..

 

Έχουμε όμως την καλύτερη λύση , γιατί δεν αρκεί μόνο να επισημαίνεις προβλήματα, αν δεν προτείνεις λύσεις:

Την άμεση πώληση των ποδηλάτων (και του «Κάρανου») σε ιδιώτη για να τα εκμεταλλεύεται όπως επιθυμεί ο ίδιος

Υπάρχει όμως  και μία ακόμα καλύτερη λύση: η δημοπρασία, η ανάδειξη εκμισθωτή και τσουπ νάτο το σταθερό ετήσιο μίσθωμα για το Δήμο + κάποιες Free βόλτες για δημότες ( θα επιλέγονται μετά από κλήρωση). (α λα λατομείο που μάλλον θα επαναδημοπρατηθεί προσεχώς…)

Έτσι κι αλλιώς δωρεάν τα φορτωθήκαμε τόσα ποδήλατα κι ένα καράβι, μετά από εκείνο το πρόγραμμα, άχρηστα τα έχουμε να πιάνουν τσάμπα χωρο και δεν βρίσκουμε τρόπο πώς να τα λειτουργήσουμε στην πράξη, Ιούνιος έφτασε…

 

Υπαίθριο Γυμναστήριο:

-«Είναι στην σκέψη του Δήμου μας να φτιαχτεί ένα υπαίθριο γυμναστήριο;» ρωτά ακροατής της εκπομπής και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού απαντά:

«Κοιτάξτε, υπάρχουνε προτάσεις, υπάρχουνε ιδέες…είναι κάτι το οποίο θέλει σκέψη, θέλει συζήτηση, πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που έχουνε γυμναστήρια και αυτή την εποχή έχουνε πληγεί πάρα πολύ, λόγω του κλεισίματος… και πρέπει όλα αυτά να τα βάλουμε στη ζυγαριά και να δούμε ποιο είναι το όφελος του Δημότη και αν χρειαστεί και πρέπει και είναι προς όφελος της πόλης, γιατί όχι να γίνει….»

 

4 Ιουνίου 2021 : Καμία συζήτηση δεν έγινε ή αν έγινε δε δημοσιοποιήθηκε και όπως φαίνεται πως η ζυγαριά έγειρε προς τα συμφέροντα των λιγοστών ιδιοκτητών γυμναστηρίων της πόλης. Βέβαια αξίζει να επισημάνουμε πως πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα διατηρούν τέτοιους χώρους άθλησης και αναψυχής για τους Δημότες τους (όλων των ηλικιών, ακόμα και εκείνων που δεν μπορούν να εγγραφούν σε ένα γυμναστηριο) και τους επισκέπτες τους.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ανταγωνιστής των ιδιοκτητών γυμναστηρίων (να περιορίσουμε και το τρέξιμο/περπάτημα, για να πηγαίνουν στους διαδρόμους, αν είναι έτσι), αλλά θεωρούμε ότι εκτός από την ευχαρίστηση που προσφέρει η χρήση τους, βοηθούν την προπόνηση σε ανοιχτό χώρο εγχώριων αθλητών και επίσης βοηθούν το ρόλο των personal trainers. Έχει και στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, στη Κοζάνη…μόνο η Καστοριά δεν το κρίνει χρήσιμο για κάποιο λόγο.

 

 

Μετά η συζήτηση πήγε στα χόρτα της λίμνης και στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην κωπηλασία.

Και τότε ο Δήμος ήταν σε επιφυλακή και σε αλλεπάλληλες συζητήσεις για την αντιμετώπιση των χόρτων με ειδικούς….

Και φέτος είναι σε επιφυλακή, όσο τα χόρτα πληθαίνουν και μουχλιάζουν…περιμένουμε και το Πρωτάθλημα Κωπηλασίας….

 

Η συνέντευξη για να θυμηθείτε τα λόγια:

 

 

Πιθανές σκέψεις σας: «Είναι θέματα αυτά να ασχολούμαστε; Εδώ η πόλη χάνεται…»

Δε λέμε ότι αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αλλά αξίζει να θυμόμαστε και τα λεγόμενα και τη συνέπεια των αρμοδίων, εκτός ραδιοτηλεοπτικών μικροφώνων. Μνήμη, μάτια, στοιχειώδη λογική  και αυτιά, έχουμε όλοι. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και λιγοστή υπομονή. Η ανοχή στα παραφουσκωμένα λόγια, λείπει.

Αρκεί να βγείτε στους δρόμους και να ακούσετε συζητήσεις.  Να αναζητήσετε έργα που έγιναν ή γίνονται Όχι εκείνα που υπάρχουν ως προτάσεις και θα πρέπει να κάνουμε δεήσεις ώστε να μην ακυρωθούν ή τροποποιηθούν τα προγραμματα και απομείνουμε με τις εξαγγελίες.

Η πικρή αλήθεια είναι εκεί έξω, εκτός δελτίων τύπου, εκτός ραδιοφώνου και τηλεόρασης, όπου όλα είναι περιέργως ρόδινα και το μόνο που υπενθυμίζεται «τυχαία», συνεχώς, είναι η τραγική οικονομική κατασταση και οι μηδενικές μελέτες για έργα, που παραλήφθηκαν 2 χρόνια πριν. Αλήθεια,  πόσο ακόμα θα ασχολούμαστε με αυτό; Πόσο χρόνο πρέπει να περιμένουμε ακόμα για να καταλάβουμε ότι ενσυνείδητα αλλάξαμε σελίδα με ελπίδες για το καλύτερο;.

Ότι είμαστε στο σημείο όπου ήδη σχηματίζονται νέες ομάδες για διεκδίκηση (σε 2 μόλις χρόνια) των αναπαυτικών καρεκλών και της χρήσης των δωρεάν κρατικών αυτοκινήτων; Με το ζόρι ανέλαβαν όσοι ανέλαβαν ή απλά δεν κατάλαβαν τι διεκδίκησαν, γιατί δεν είχαν επαρκή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση; Ποια η ευθύνη των παλαιών (επανεκλεγμένων) που συνεχίζουν ακόμα και από θέσεις ισχύος στη νέα πραγματικότητα; Θα ζητήσουν ανανέωση της εκλογής τους, αν έχουν τις 400 ψήφους που εξασφαλίζουν μια έμμισθη θέση, κατηγορώντας, τότε, τους νυν; Έργο που επαναλαμβάνεται με συνέπεια κάθε φορά.

Πώς αξιοποιήθηκε ο χρόνος της πανδημίας στην Καστοριά και πού επενδύθηκαν οι γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις; Γιατί στο Άργος Ορεστικό πχ ανακοινώνονται συνέχεια μεγάλα έργα; Δείτε τι γίνεται με το Rally Off Road. Ευτυχώς, παρέμεινε η διοργάνωση – η οποία όσο κι αν δεν αρέσει ή ενοχλεί κάποιους λόγω θορύβου, είναι σημαντική για πολλούς λόγους- στο Νομό.

Όπως είδαμε, προσέλκυσε και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, γεγονός σπάνιο, καθώς συνήθως οι φορείς μας τρέχουν να κλεισουν ολιγόλεπτα ραντεβού σε Υπουργεία στην Αθήνα και τα δημοσιεύουν μετά ως συνέπεια των καταπληκτικών δημοσίων σχέσεων που έχουν. Ε λοιπόν,  γνωρίζετε αν (ευκαιρία είναι) θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του Δήμου Κατσοριάς, επίσημα; Αν όχι, μιλάμε για μεγάλο «άδειασμα» στον αθλητισμό του Δήμου μας!

Ειμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να απαιτούμε να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας σχετικά με το τι γίνεται και το τι δε γίνεται (και γιατί) στην πόλη αυτή. Με το τι είναι άσπρο και τι μαύρο. Πιάνουμε συνήθως τα πιο ανώδυνα θέματα που θεωρούμε πιο εύκολο να επιλυθούν, για να μην ασχοληθούμε με τα σοβαρά και αρχίζουμε να κλαίμε όλοι μαζί….

Αλλά αν δεν μπορείς  να είσαι συνεπής ένα χρόνο τώρα σε όσα λες ακόμα ακόμα και  για 20 ποδήλατα, για μια παιδική χαρά τι να σχολιάσει κανείς… Μας αρκεί μια ασφαλτόστρωση στο γύρο της λίμνης με 5 παγκάκια και 10 κάδους, ένα ποστ του «ειδικού τουριστικού συμβούλου» στο iefimerida κι ένα «πασάλειμμα» στην Πλατεία Ντολτσό για να βλέπουν καλύτερα οι από πίσω τις μπουμπούνες; Αν ναι…με γεια!! 

 

(Η κεντρική φωτο είναι τραβηγμένη πέρσι 24/6….λίγες εβδομάδες υπομονή! )

ΧΧΧ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *