Μαρία Αντωνίου: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλει ούτε μπορεί και στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας»

Δ.Τ: «Ενώ βρισκόμαστε στον 3ο χρόνο της 5ης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και οι διαθέσιμοι πόροι για την Έρευνα και την Καινοτομία, ξεπερνούν τα 1,2 δις €, οι αρμόδιοι φορείς υλοποίησης, έχουν προκηρύξει μέχρι σήμερα, δράσεις συνολικού προϋπολογισμού, μόλις 100 εκ €. Οι προτάσεις δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί και ασφαλώς δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ».

Το γεγονός αυτό επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς η Μαρία Αντωνίου, η οποία σε δηλώσεις της υπογραμμίζει πως «οι δράσεις που προκηρύχθηκαν, ενταγμένες στη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν ερευνητικά κέντρα, που συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες από συγκεκριμένα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστη επίπτωση στο σύστημα έρευνας ακόμα και αν υλοποιηθούν. Και βέβαια, ούτε μία προκήρυξη, για δράσεις, που να αφορούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αφού είναι γνωστή η απέχθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στον χώρο της έρευνας και καινοτομίας είναι πλέον απελπιστική, καθώς ερευνητικές υποδομές ερημώνονται και εγκαταλείπονται και εργαστήρια κλείνουν, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε διότι το εξειδικευμένο προσωπικό δεν πληρώνεται με αποτέλεσμα να αποχωρεί στο εξωτερικό.

Είναι πλέον προφανές, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλει ούτε μπορεί και στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *