Εξετάζεται η ΕΔΗΚΑ για υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων COVID-19 εφόσον απαιτηθεί

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης κλήθηκε να απαντήσει για την πρόταση της περιφέρειας για προετοιμασία νέων κατάλληλων χώρων υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων COVID-19, εφόσον απαιτηθεί , λέγοντας ότι εξετάζεται αυτό για προληπτικούς λόγους, μάλιστα αναζητούνται χώροι σε Κοζάνη και Καστοριά που θα μπορούσαν να στεγάσουν ασθενείς αν χρειαστεί.

Μάλιστα, έγιναν επιτόπιες έρευνες στο Εκθεσιακό Κέντρο και σε ιδιωτικές κλινικές στην Κοζάνη, ενώ εξετάστηκαν χώροι και στην Καστοριά όπου κρίθηκαν ακατάλληλοι, ενώ διερευνώνται και οι χώροι της πρώην ΕΔHΚΑ στην Καστοριά.

Οι επιστήμονες θα εγκρίνουν αυτές τις υποδομές, προσέθεσε ο ίδιος. Στο θέμα απάντησε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσεβεκίδης, λέγοντας πως η συνδρομή του ΙΣ είναι τεχνική ώστε αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν. «Να μη ζήσουμε εικόνες να κοιμούνται ασθενείς σε πατώματα. Να μη χρειαστούν ποτέ οι έξτρα κλίνες και χώροι. Να βρεθεί ο χώρος και ας μη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ», απάντησε ο κ. Τσεβεκίδης.

 

e-ptolemeos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *