Αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς με 15 εκ. ευρώ

Σημαντική εξέλιξη για την περιοχή της Καστοριάς που θα ευνοήσει τουρισμό, τοπικές επιχειρήσεις και οικονομία.

Σύμφωνα με το ert.gr:

«Με έργα συνολικού κόστους 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιχειρηθεί η  αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς, σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει δοθεί από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων , σε έξι (6) περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στην σύμβαση με την γερμανική Fraport.

Η χρηματοδότηση επιδιώκεται να γίνει μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και για το αεροδρόμιο της Καστοριάς, το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού,
  • Την κατασκευή νέου αεροδιαδρόμου στάθμευσης και
  • Την απαλλοτρίωση επιφάνειας, συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την χρηματοδότηση του αεροδρομίου της Καστοριάς και πρόσθεσε ότι είχε  συνάντηση με τον αερολιμενάρχη, από την οποία προέκυψε ότι πρέπει να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα του αεροδρομίου Καστοριάς, τα οποία αναφέρονται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του πύργου ελέγχου που ξεκίνησε πριν από χρόνια, καθώς και στην τοποθέτηση ενός ραδιοβοηθήματος για την προσέγγιση των αεροπλάνων λόγω της συχνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή, όπως επίσης και στην δυνατότητα κάλυψης του αεροδρομίου με καύσιμα

 

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, μιας και το διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής μας έχει μείνει αναξιοποίητο, χωρίς τον απαραίτητο πύργο ελέγχου και τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Με την αναβάθμιση, η οποία προτείνεται σε ορίζοντα 3ετίας, το αεροδρόμιο στο Άργος Ορεστικό θα αποτελέσει διεθνή κόμβο μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας και Π.Γ.Δ.Μ, ειδικά για cargo πτήσεις εμπορευμάτων, τα οποία θα αποστέλλονται μέχρι την περιοχή μας. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να επωφεληθούν είναι δεκάδες, ειδικά μετά το πέρας των εργασιών αναβάθμισης. Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, το «κλειδί» για την τόνωση της οικονομίας της περιοχής είναι το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» και όχι το προτεινόμενο υδατοδρόμιο, το οποίο δημιούργησε τόσες εντάσεις στα δημοτικά συμβούλια.

Πριν μερικές μέρες το AboutKastoria.gr επισκέφθηκε το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης», όπου διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική για τα δεδομένα διεθνούς αερολιμένα. Ευτυχώς που υφίστανται οι επιδοτούμενες γραμμές με κρατικά χρήματα και υπάρχει έστω μία πτήση την ημέρα για την Αθήνα, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μόνιμη λύση, καθώς τα χρήματα που δίνονται είναι πολλά σε σύγκριση με το επιβατικό κοινό. Αν κοπεί η χρηματοδότηση, δεν είναι προς το συμφέρον καμίας εταιρίας να πετάξει προς Καστοριά.

aerodromio_1
Η ροδέλα άδεια, «περιμένει» τις λιγοστές βαλίτσες των επιβατών.

aerodromio_4

aerodromio_3

aerodromio_2
Εν αναμονή της πτήσης από Αθήνα.

aerodromio_7

 

aerodromio_6
Στις διεθνείς πτήσεις κάποτε γινόταν και έλεγχος διαβατηρίων…

aerodromio_5

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

2 thoughts on “Αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς με 15 εκ. ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *