Γέμισε από κόσμο, χαμόγελα και μουσική η πλαζ της Καστοριάς (φωτορεπορτάζ)

Η πλαζ της Καστοριάς γέμισε επιτέλους με κόσμο, στο πρώτο beach party του καλοκαιριού!

Η γνωστή πλαζ της πόλης που βρίσκεται λίγο μετά τα τελευταία σπίτια του Ντολτσό, γέμισε -επιτέλους- με κόσμο όλων των ηλικιών, χαμόγελα και μουσική στο πλαίσιο του πρώτου beach party που διοργανώθηκε για αυτό το καλοκαίρι!

 

plaz2

plaz4

 

Μικροί και μεγάλοι έφθασαν από νωρίς στο χώρο της πλαζ μαζί με τις ψάθες, τις ομπρέλες θαλάσσης και τα αντηλιακά τους, δίνοντας ζωή σε ένα ξεχασμένο κατά πολλούς σημείο της πόλης μας. Εντύπωση για τα δεδομένα της λίμνης έκανε ο μεγάλος αριθμός λουομένων, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η λίμνη είναι καθαρή και κατάλληλη για κολύμπι. Ειδικά τα μικρά παιδιά έδειχναν να το διασκεδάζουν περισσότερο από όλους.

 

plaz12

plaz7

plaz16

 

Αρκετά πιο βαθιά, μικρά ταχύπλοα σκάφη, κανό και ένα θαλάσσιο ποδήλατο, πραγματοποιούσαν βόλτες για όποιον το επιθυμούσε. Λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και δύο τζετ σκι, δίνοντας έναν πιο σπορ χαρακτήρα στο όλο event, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας.

 

plaz6

plaz5

plaz10

 

Φυσικά, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια της αντιδημαρχίας τουρισμού και την προσωπική ενασχόληση του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Πετρόπουλου, ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να «στρωθεί» η πλαζ με άμμο. Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες σε τοπικό επίπεδο ο κ. Πετρόπουλος, αφουγκραζόμενος τη βούληση της Καστοριανής κοινωνίας η οποία «διψά» για ανάπτυξη των δομών της λίμνης με ταυτόχρονη περιβαλλοντική προστασία, κατάφερε με μία ήπια παρέμβαση να αναβιώσει και πάλι την παλιά αίγλη της πλαζ.

 

plaz18

 

 

Οι καστοριανοί πολίτες ενδιαφέρονται για εναλλακτικές τουριστικές δράσεις, αγαπούν και θέλουν να «μπουν» και να γνωρίσουν καλύτερα τη λίμνη, το διαμάντι της πόλης μας. Βέβαια, όλες αυτές οι δράσεις θα προσελκύσουν τουρίστες από τις γύρω περιοχές και γιατί όχι και από όλο τον κόσμο, μιας και ανακοινώθηκε η αναβάθμιση του αεροδρομίου Αριστοτέλης στο Άργος Ορεστικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαριστεί πλήρως η λίμνη, γιατί σε ορισμένα σημεία το πρόβλημα είναι εμφανές.

 

plaz3

plaz15

 

Όσον αφορά τη συμμετοχή της λίμνης στο δίκτυο Natura, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι περιοχές του Natura 2000 δεν προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για φυσικά πάρκα, στα οποία απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα: η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι το δίκτυο δύναται να συνυπάρξει με την οικονομική πρόοδο.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

3 thoughts on “Γέμισε από κόσμο, χαμόγελα και μουσική η πλαζ της Καστοριάς (φωτορεπορτάζ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *