Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η προστασία του ζωικού κεφαλαίου” Ερώτηση Βουλευτών της Ν. Δ.-Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν 29 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Αντωνίου, για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα λοιμώδη νοσήματα, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η υγεία των ζώων και αφετέρου η ζωική παραγωγή.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι “η προστασία του ζωικού κεφαλαίου αποτελεί ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον κτηνοτροφικό κόσμο ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι οικονομικές συνθήκες για την πλειονότητα των κτηνοτρόφων είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Λοιμώδεις ασθένειες όπως ο μελιταίος πυρετός των αιγοπροβάτων που αποτελεί «μόνιμο» πρόβλημα της κτηνοτροφίας μας μαζί με τη βρουκέλλωση και τη φυματίωση των βοοειδών πλήττουν εδώ και χρόνια το εγχώριο ζωικό κεφάλαιο”.

Τονίζεται επίσης ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα πρέπει να διατηρούνται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας, ώστε να μη χαθεί χρόνος και να μην έχουμε περαιτέρω απώλεια ζωικού κεφαλαίου. Παράλληλα επισημαίνεται η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες, παρόλο που η έξαρση των νοσημάτων επιβάλλει αυξημένη στελέχωση.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι “παρά τα σχετικά προγράμματα εδώ και χρόνια της Ε.Ε. και τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, η χώρα μας δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτές τις απειλές για την εγχώρια κτηνοτροφία και τα περιζήτητα στις διεθνείς αγορές ζωοκομικά μας προϊόντα. Αποτελεί «μόνιμο» πρόβλημα της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας και οι κίνδυνοι για την απώλεια της φέτας εξαιτίας και αυτής της εξέλιξης είναι μεγάλοι”.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *