Tips για να γίνεις ζαχαροπλάστης στο λεπτό

Αν δεν πάθεις, κάψεις, πετάξεις δεν θα μάθεις φίλη μου. Το θέμα είναι να μην σε πάρει από κάτω! Μην στεναχωριέσαι, καμία δεν γεννήθηκε Μαμαλάκης και μια και οι συμβουλές που ακολουθούν έχουν να κάνουν με ζαχαροπλαστική, καμία δε γεννήθηκε Παρλιάρος ή Αλέρτας.

 

Σας εύχομαι λοιπόν μια γλυκιά ανάγνωση….

Αν η μαρμελάδα σας έχει κάνει ένα λεπτό στρώμα μούχλας, δεν μεταμορφώνεται σε ροκ φορ! Σημαίνει ότι δεν έβρασε όση ώρα χρειαζόταν. Βγάλτε προσεκτικά μ΄ ένα μαχαιράκι το στρώμα της μούχλας, βράστε την δέκα λεπτά ακόμα και βάλτε την σε καθαρό βάζο! Τίποτα δεν έχει ,μην το σιχαίνεσαι. Αυτά είναι κόλπα που κάναν γενιές και γενιές πίσω οι σοφές γιαγιάδες!

Προσθέστε μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλας στο κέικ πριν το ψήσετε.
Ανακατέψτε καλά και ψήστε. Το κέικ σας θα αποκτήσει μια τσαχπινιά και μια ντελικάτη γεύση και κυρίως θα το εμποδίσει από το να ξεραίνεται και να χάνει την φρεσκάδα του!!!

Για να διακοσμήσετε το κέικ σας με σοκολάτα, βάλτε την σοκολάτα σας κομμένη σε κομμάτια, σε μια διάφανη σακούλα και δέστε την καλά! Βάλτε την να λιώσει (προσοχή μην την κάψετε) στον φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσει κόψτε με ένα ψαλίδι την κάτω γωνία της σακούλας και χρησιμοποιήστε την σαν κορνέ για να κάνετε τα σχέδια σας.

Blueberries-and-Blackberries-Jam-1920x1200

Για να καλύψετε ένα κέικ ή μία τούρτα, αναμίξτε ίση ποσότητα σαντιγί και γιαουρτιού ή creme fraishe (*creme fraiche = γαλλική διπλή κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς όξινη γεύση). Το αποτέλεσμα είναι ελαφρύτερο και με λιγότερες θερμίδες.

Αν στο κέικ με τα σοκολατάκια, φρούτα ή τις σταφίδες που φτιάξατε, μαζεύτηκαν στον πάτο του κέικ, αυτό σημαίνει ότι ο χυλός ήταν λιγάκι πιο νερουλός απ’ ότι έπρεπε.Την επόμενη φορά χρησιμοποίησε περισσότερο αλεύρι ή λιγότερα αβγά και μην ξεχνάτε πάντα να τα αλευρώνετε  πριν τα ρίξετε στο χυλό!

 

ladyfirst.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *