Άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Πλούσιο σε γεύση και ενέργεια, για να ξεκινήσει σωστά η μέρα μας.
Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 35΄-40΄
Υλικά
150 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
40 γρ. σουσαμέλαιο
50 γρ. κουβερτούρα 60%-70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
50 γρ. βούτυρο αγελάδας, μαλακό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το σουσαμέλαιο. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος το βούτυρο. Διατηρούμε το άλειμμα σε ένα βάζο στο ψυγείο, αλλά πριν αλείψουμε στο ψωμί μας θα πρέπει να το αφήσουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.