Τι έγιναν τα δρομολόγια του καραβιού «Ολυμπία»;

Στο 4’02» του παρακάτω video ο Δήμαρχος Καστοριάς ανακοινώνει περήφανα στον Καστοριανό λαό ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του καραβιού «Ολυμπία».

Οι δηλώσεις έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, άρα το καραβάκι θα έπρεπε να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου- το αργότερο- τις διαδρομές του.

Αυτό όπως πολύ καλά καταλάβαμε δεν έγινε ακόμα, τι κι αν πέρασε ένας μήνας..Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα μέσα από τη λίμνη και είναι πιθανότατο ενδεχόμενο και οι εκατοντάδες εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή μας, καράβι θα ψάχνουν και καράβι να μην βρίσκουν.

Το καράβι βρίσκεται στην προβλήτα  στο Μαυροχώρι και τίποτα δε δείχνει ότι γίνονται κάποιες προετοιμασίες αυτή τη στιγμή.

Ο χρόνος φαίνεται πως μετράει με άλλους ρυθμούς για την «Ώρα για Δουλειά» και αυτό που μένει στο τέλος είναι η συνέπεια και η αληθεια. Αλήθεια που αναζητείται και αφορά αυτή τη φορά στον πολυδιαφημισμένο τουρισμό…

Γιατί όταν διαβάζουμε στη Διαύγεια (απόφαση 19/10) ότι θα γίνει αίτηση στον ΟΑΕΔ από τη Μακεδνός να προσληφθεί (με το πολύ δημοφιλές πρόγραμμα, τελευταία, για μακροχρόνιους ανεργους 55-67 ετών) για τη θέση του..καπετάνιου, αναρωτιόμαστε γιατί δεν ήταν τόσο έτοιμο το καράβι αυτό το μήνα όσο έλεγε ο Δήμαρχος και τα δρομολόγια δεν ξεκίνησαν….

 

 

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Δύο από τα ηλεκτρικά ποδήλατα παραχωρήθηκαν πρόσφατα στον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς. Περισσότερα από 2 χρόνια χρειάστηκε η Δημοτική Αρχή για να καταλάβει ότι δεν μπορεί τελικά να τα διαχειριστεί και να τα διαθέσει στον κόσμο και στους επισκέπτες. Τι κι αν είχε ανακοινωθεί ο χρόνος που θα γινόταν αυτό, από αντιδήμαρχο σε άλλη μία συνέντευξη, ραδιοφωνική, αυτή τη φορά.

Σημασία έχει ότι 2 ποδήλατα σώθηκαν και..θα πιάσουν τόπο. Σειρά μάλλον έχει το εξαφανισμένο ηλιακό καραβάκι, το οποίο επίσης δεν κατάφερε κανείς να διαχειριστεί.


Το λατομείο πήρε άδεια και ξεκινά τη λειτουργία:

Αν το λατομείο λειτουργεί αυτή την στιγμή, είναι επίσης κάτι που γνωρίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος, αφού δείχνει σίγουρος γι αυτά που λέει στη συνέντευξη εκείνη, ένα μήνα πριν.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μεγάλη σκιά και γύρω από αυτό το θέμα, χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματα, μετά από  τα λάθη στην πρώτη δημοπρασία, για τα οποία δεν έχει αναλάβει κανένας την ευθύνη ακόμη και μάλον δε θα το κάνει…

 

 

Να μη θυμηθούμε την παιδική χαρά στο Ντολτσό, την χρονιά των έργων όπως είχε χαρακτηριστεί το 21 και πλέον χαρακτηρίστηκε το 22 και άλλα πολλά που ανακοινώνονται στις συνεντεύξεις και μετά ξεχνιούνται…

 

Γιατί; 

Σήμερα, μόνο εντάχθηκε το πρώτο έργο (δείτε εδώ) από τις προτάσεις στο «Αντώνης Τρίτσης»…ένα έργο που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί 15 χρόνια πριν….ελπίζουμε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, γιατί ο Δήμος μας έχει ανάγκη από έργα στην πράξη, όχι στις συνεντεύξεις!

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *