Η θετική σκέψη φέρνει επιτυχία και ευημερία

Η θετική σκέψη είναι μια διανοητική και συναισθηματική στάση ζωής, που εστιάζει στη φωτεινή πλευρά και αναμένει θετικά αποτελέσματα.

Ένα θετικό πρόσωπο προσδοκά την ευτυχία, την υγεία και την επιτυχία και πιστεύει ότι αυτός ή αυτή μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Η θετική σκέψη δεν είναι αποδεκτή από όλους. Κάποιοι, θεωρούν ότι είναι ανοησίες και γελούν με τους ανθρώπους που την ακολουθούν, αλλά υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων, που δέχονται την έννοια της θετικής σκέψης ως πραγματικότητα και πιστεύουν στην αποτελεσματικότητά της.

Φαίνεται ότι αυτό το θέμα κερδίζει δημοτικότητα, όπως αποδεικνύεται από τα πολλά βιβλία, διαλέξεις και μαθήματα σχετικά με αυτό. Για να το χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας, χρειάζεστε περισσότερα από το να γνωρίζετε απλά την ύπαρξή του. Θα πρέπει να υιοθετήσετε τη στάση της θετικής σκέψης σε ό,τι κάνετε.

Πώς η θετική σκέψη λειτουργεί

Η παρακάτω ιστορία δείχνει πώς λειτουργεί αυτή η δύναμη:

Ο Χρήστος έκανε αίτηση για μια νέα θέση εργασίας, αλλά δεν πίστευε ότι θα την πάρει, αφού η αυτοεκτίμησή του ήταν χαμηλή και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως αποτυχία και ανάξιο της επιτυχίας.

Είχε μια αρνητική στάση απέναντι τον εαυτό του, και ως εκ τούτου, πίστευε ότι οι άλλοι αιτούντες ήταν καλύτεροι και είχαν περισσότερα προσόντα από αυτόν.

Το μυαλό του Χρήστου ήταν απασχολημένο με τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους σχετικά με την εργασία, για όλη την εβδομάδα που προηγείτο της συνεντεύξεως. Είναι πράγματι, αναμενόμενη η αποτυχία.

Την ημέρα της  συνέντευξης, σηκώθηκε αργά και στον πανικό του, ανακάλυψε ότι το πουκάμισο που είχε προγραμματίσει να φορέσει ήταν βρώμικο και το άλλο που είχε χρειαζόταν σιδέρωμα. Όπως ήταν φυσικό ήδη ήταν πολύ αργά και βγήκε φορώντας ένα τσαλακωμένο πουκάμισο και χωρίς να φάει πρωινό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χρήστος ήταν νευρικός, αρνητικός, πεινασμένος και ανησυχούσε για το πουκάμισό του. Όλα αυτά, αποσπούσαν το μυαλό του και του κατέστησαν δύσκολο να επικεντρωθεί στην συνέντευξη. Η συνολική συμπεριφορά του έκανε μια κακή εντύπωση και ως εκ τούτου, ο ίδιος υλοποίησε το φόβο του και δεν πήρε τη δουλειά.

Ο Αντρέας είχε κάνει αίτηση για την ίδια εργασία, αλλά προσέγγισε το θέμα με διαφορετικό τρόπο. Ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο να πάρει τη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγείτο της συνέντευξης, οραματιζόταν ότι κάνει καλή εντύπωση και πήρε τη δουλειά.

Το βράδυ πριν από τη συνέντευξη, ετοίμασε τα ρούχα που επρόκειτο να φορέσει και πήγε για ύπνο λίγο νωρίτερα. Την ημέρα της συνέντευξης, ξύπνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο και είχε αρκετό χρόνο για να φάει το πρωινό και στη συνέχεια βρισκόταν στην συνέντευξη πριν από την προγραμματισμένη ώρα.

Ο Αντρέας έκανε καλή εντύπωση και πήρε τη δουλειά.

Τι μαθαίνουμε από αυτές τις δύο ιστορίες; Υπήρχε κάποιο μαγικό ξόρκι που είπανε; Όχι, όλα έγιναν με φυσικό τρόπο.

Η θετική σκέψη είναι ένας τρόπος της ζωής

Με τη θετική στάση βιώνουμε ευχάριστα και όμορφα συναισθήματα. Αυτό φέρνει τη φωτεινότητα στα μάτια, περισσότερη ενέργεια και την ευτυχία. Ολόκληρο το είναι μας μεταδίδει την καλή θέληση, την ευτυχία και την επιτυχία. Ακόμη και η υγεία μας επηρεάζεται με πλεονεκτικό τρόπο. Περπατάμε καμαρωτά, η φωνή μας είναι πιο ισχυρή και η γλώσσα του σώματός μας δείχνει τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Η θετική και αρνητική σκέψη είναι μεταδοτική

Εμείς επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε εξίσου από τους ανθρώπους που συναντάμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό συμβαίνει ενστικτωδώς και σε υποσυνείδητο επίπεδο, μέσα από τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματα και μέσα από τη γλώσσα του σώματος.

Είναι περίεργο το ότι θέλουμε να είμαστε γύρω από θετικούς ανθρώπους και που προτιμάμε την αποφυγή των αρνητικών;

Οι άνθρωποι είναι περισσότερο διατεθειμένοι να μας βοηθήσουνε, αν είμαστε θετικοί και αντιπαθούν και αποφεύγουν όποιον εκπέμπει αρνητικότητα.

Αρνητικές σκέψεις, λόγια και αρνητική στάση, είναι ικανά να δημιουργήσουν αρνητικά και θλιβερά συναισθήματα, διαθέσεις και συμπεριφορά. Όταν το μυαλό είναι αρνητικό, δηλητήρια απελευθερώνονται στο αίμα, τα οποία προκαλούν περισσότερο τη δυστυχία και την αρνητικότητα. Αυτός είναι ο τρόπος για την αποτυχία, την απογοήτευση και τις αρρώστιες.

Θετική Σκέψη Οδηγίες και Συμβουλές

Για να ενεργοποιήσετε το μυαλό προς το θετικό, η εσωτερική εργασία είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η στάση και οι σκέψεις δεν αλλάζουν εν μία νυκτί.

 

1.  Διαβάστε σχετικά με αυτό το θέμα, σκεφτείτε για τα οφέλη της και πείστε τον εαυτό σας να το δοκιμάσει. Η δύναμη της σκέψης σας είναι μια πανίσχυρη δύναμη που πάντα μπορούσε να διαμορφώσει τη ζωή σας. Αυτή η διαμόρφωση γίνεται συνήθως υποσυνείδητα, αλλά είναι δυνατόν να καταστεί και ως μια συνειδητή διαδικασία. Ακόμη και αν η ιδέα φαίνεται παράξενη, αξίζει μια δοκιμή. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε,  αλλά μόνο να κερδίσετε.

2. Αγνοήστε τι σκέφτονται άνθρωποι για σας, όταν ανακαλύψουν ότι αλλάζετε τον τρόπο που σκέφτεστε.

3. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να απεικονίσετε μόνο θετικές και ευεργετικές καταστάσεις.

4.Χρησιμοποιήστε θετικά λόγια στον εσωτερικό διάλογο σας ή όταν μιλάτε με τους άλλους.

5. Χαμογελάτε λίγο περισσότερο, καθώς αυτό βοηθά να σκεφτόμαστε θετικά.

6. Μόλις μια αρνητική σκέψη εισέρχεται το μυαλό σας, θα πρέπει να την εντοπίζετε και να προσπαθήσετε να την αντικαταστήσετε με κάτι το εποικοδομητικό.  Είναι σαν να υπάρχουν δύο εικόνες μπροστά σας και θα πρέπει να επιλέξετε να δείτε ένα από αυτά και να αγνοήσετε το άλλο. Με τη συνεχή προσπάθεια και εκπαίδευση του μυαλού στο τέλος θα διδάξετε το »είναι»’ σας να σκέφτεται θετικά και να αγνοήσει τις αρνητικές σκέψεις.

7. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε εσωτερική αντίσταση και δυσκολίες κατά την αντικατάσταση αρνητικών σκέψεων με θετικές, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια, αλλά κρατήστε μόνο κοιτάζοντας τις ευεργετικές, καλές και χαρούμενες σκέψεις στο μυαλό σας.

8. Δεν έχει σημασία πως είναι οι περιστάσεις και οι συνθήκες προς το παρόν. Σκεφτείτε θετικά, αναμένουμε μόνο ευνοϊκά αποτελέσματα και καταστάσεις και οι περιστάσεις θα αλλάξουν αναλόγως. Αν επιμείνετε, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που το μυαλό σας σκέφτεται. Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, αλλά τελικά θα γίνουν.

Μια άλλη χρήσιμη τεχνική είναι η επανάληψη των διαβεβαιώσεων. Αυτή η τεχνική είναι παρόμοια με την δημιουργική απεικόνιση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά.

 

flowmagazine.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *