Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών

Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου,

ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Γεωργία Μπάρλα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Πρόκειται για πρόγραμμα που αρχικά είχε σχεδιασθεί διαφορετικά. Σύμφωνα με την υπουργό, «θα απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους, και όχι σε 16 χιλιάδες όπως προβλεπόταν, ενώ οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και στο 50% αυτών θα παρέχεται η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων και μόλις για δύο μήνες. Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ  όλη τη διάρκεια του προγράμματος».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αντωνοπούλου και στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που στοχεύουν στην επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Σε αυτά θα ενταχθούν περίπου 43.000 άνεργοι.
Επίσης, η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η υπουργός αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεταιριστικών δομών και δομών κοινωνικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Επίσης, με το σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός Σεπτεμβρίου, ιδρύεται Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *