Θα μπει στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού η Καστοριά – Ιστορική υπογραφή Συμφώνου Πρόθεσης Συνεργασίας

Το ότι υπογράψαμε- σαν Δήμος- ένα Σύμφωνο Πρόθεσης Συνεργασίας  με το Thessaloniki Convention Bureau με στόχο η Καστοριά μας να ενταχθεί -δυναμικά – στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού, πιθανότατα το μάθατε!

Ας μάθουμε κάποιες πληροφορίες για αυτή την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που προτίθεται να μας εντάξει στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού:

Το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Convention Bureau (TCB), είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κυρίαρχη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα καθώς και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ. Στόχος του είναι η προβολή της πόλης ως συνεδριακού προορισμού και η ένταξη της στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Είναι ο φορέας που λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στους επιχειρηματίες του συνεδριακού/επαγγελματικού τουρισμού του εξωτερικού (διοργανωτές συνεδρίων, ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών εκδηλώσεων) και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών επαγγελματικού/συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα –συνεδριακά κέντρα, αίθουσες εκδηλώσεων, ξενοδοχεία, PCO´s και DMC´s.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

– Υλικό Προώθησης (χάρτες, φυλλάδια, κ.α.)

– Sit inspections

– Θεσμική υποστήριξη για τη διεκδίκηση συνεδρίων

– Πληροφορίες για εγκαταστάσεις, αίθουσες εκδηλώσεων και λοιπές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

– Επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη διασφάλιση της επιτυχίας των διοργανώσεων.

– Πακέτα πληροφοριών υποδοχής για τους συμμετέχοντες

(πληροφορίες (https://visitthessaloniki.travel)
Πρόκειται δηλαδή για μια εταιρεία η οποία στόχο έχει την προβολή της πόλης της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού και την ένταξη της στο διεθνή τουριστικό χάρτη.
Τι κατάφερε τι δεν κατάφερε τα χρόνια που δραστηριοποιείται και πόσα συνέδρια έχει διοργανώσει μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, αν έχετε ελεύθερο χρόνο.
Τα απλά δικά μας ερωτήματα  είναι τα εξής:

 

-Έχει η Καστοριά τις υποδομές για τη διοργάνωση Συνεδρίων μεγάλης εμβέλειας; Όπως πχ το Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε μια εταιρεία των Ιωαννίνων με μεγάλο portfolio.
-To σύμφωνο πρόθεσης (!) συνεργασίας σημαίνει τη διοργάνωση συνεδρίων στην Καστοριά;
-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία που προωθεί τον Συνεδριακό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη;
-Ποια τα οφέλη του συμφώνου πρόθεσης, στην πράξη, για την Καστοριά;
-Ποιες οι μελλοντικές δεσμεύσεις του Δήμου και ποιο το χρονοδιάγραμμα της πρώτης «επιτυχίας» αυτής της συμφωνίας;
Η δημοσίευση της υπογραφής στα Omorfataxidia.gr -που είχαν προβάλει εκτενώς και την επίσκεψη των δημοσιογράφων στην περιοχή κάποιους μήνες πριν και πολλές από  τις δραστηριότητες του Thessaloniki Convention Bureau (δειτε εδω)-,  είναι επιτυχία, επίσης;
Γιατι διαβάζουμε το δελτίο τύπου του Δήμου που θριαμβολογεί και απορούμε γιατί….

 

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Thessaloniki Convention Bureau για την ένταξη της Καστοριάς στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού
✅ Ένα βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού στην Καστοριά έγινε σήμερα με την υπογραφή Συμφώνου Πρόθεσης Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Thessaloniki Convention Bureau, από τον Δήμαρχο, Γιάννη Κορεντσίδη, και τον Πρόεδρο του φορέα, Γιάννη Ασλάνη. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η υποστήριξη και η παροχή τεχνογνωσίας και εμπειρίας από πλευράς του TCB στον συγκεκριμένο τομέα, ώστε και η Καστοριά να ενταχθεί δυναμικά στον χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού.
➡️«Για να αναπτύξουμε τον Συνεδριακό Τουρισμό στην Καστοριά δεν θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε κάποιον άλλων πλην των ειδικών. Με σταθερά βήματα προσπαθούμε να αναπτύξουμε όλους τους τομείς του τουρισμού στην περιοχή μας και μία ακόμη ενέργεια ήταν και η συνεργασία μας με το TCB» τόνισε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Κορεντσίδης, ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Ασλάνης σημείωσε: «Ο Δήμαρχος, από την πρώτη γνωριμία που κάναμε, έδειξε ενδιαφέρον για τις δράσεις μας και την ενδεχόμενη εφαρμογή τους στην Καστοριά. Φτάσαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε σήμερα αυτή τη συνεργασία και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Η Καστοριά, άλλωστε, προσφέρεται για τέτοιου είδους τουρισμό και πιστεύω ότι σύντομα θα διοργανώνονται στον τόπο σας μεγάλα συνέδρια».
➡️ Το «παρών» στην επισφράγιση της συμφωνίας έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Οφείλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο γιατί συνεχίζει να πρωτοπορεί και προσπαθεί για την ανάπτυξη ενός ακόμη τομέα του τουρισμού. Η Καστοριά έχει όλες τις υποδομές, τις ομορφιές και τις προσβάσεις για να είναι αυτό εφικτό και με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
✅ Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία του TCB, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων της Καστοριάς, καθώς και του κλάδου καφεστίασης, που αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μεγάλο αυτό κομμάτι του τουρισμού, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή μας.
Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση των υποδομών της Καστοριάς, από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σάκη Ρήμο, ενώ, η κ. Ελένη Σωτηρίου από την πλευρά του TCB παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματα της εταιρίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της περιοχής μας.
Το Thessaloniki Convention Bureau είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κυρίαρχη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και του Δήμου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στους επιχειρηματίες του συνεδριακού/επαγγελματικού τουρισμού του εξωτερικού (διοργανωτές συνεδρίων, ταξιδιών κινήτρων και εταιρικών εκδηλώσεων) και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών επαγγελματικού/συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα –συνεδριακά κέντρα, αίθουσες εκδηλώσεων, ξενοδοχεία, PCO´s και DMC´s.
Οι εκπρόσωποι του TCB μετά τη σύσκεψη ξεναγήθηκαν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Καστοριάς προκειμένου να αποκτήσουν ιδία άποψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

 

Για την επίσκεψη αυτή της πολυάριθμης αποστολής είχε πιστώσει 600€ η οικονομική επιτροπή του Δήμου! Για ένα γεύμα κόστους μέχρι 400€ (για περίπου 20 άτομα ) και έναν απλό μπουφέ με νερά, χυμούς  και κουλουράκια, κόστους 200€…μη μας πουν και γύφτους!

 

Την εξειδίκευση της εγκεκριμένης πίστωσης συνολικού ποσού 600,00€ συμπεριλαμβανομένου
Φ.Π.Α, σε βάρος του ΚΑ 00.6433.00 με τίτλο «Τιμητικές διακρίσεις – αναμνηστικά – δώρα και
έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών» οικονομικού έτους 2021, για τη
φιλοξενία της αποστολής του «Thessaloniki Convention Bureau» το τελευταίο δεκαήμερο του
Σεπτεμβρίου (ή όποια άλλη ημερομηνία καθοριστεί μετά από αναβολή λόγω κυβερνητικών
απαγορεύσεων, πανδημίας, δυσμενών καιρικών συνθηκών, τεχνικών προβλημάτων, ανωτέρα βία
κ.ά.) στα πλαίσια της στήριξης των τοπικών φορέων της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού
και ειδικότερα:
ποσού μέχρι 400,00€ για την παράθεση γεύματος 20 περίπου ατόμων
-ποσού μέχρι 200,00€ για κέρασμα (μπουφέ με καφέ νερά, χυμούς, κουλουράκια) στη σύσκεψη που
θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο για τους φιλοξενούμενους και φορείς του τουρισμού της
περιοχής μας (40 περίπου ατόμων)
(diavgeia.gr)

Κάποια στιγμή πρέπει να πιστέψουμε στο δικό μας έμψυχο δυναμικό και στους φορείς της ευρύτερης περιοχής (πχ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εταιρεία Τουρισμού Δ. Μακεδονίας  κλπ ).

Η Καστοριά έχει ΑΜΕΣΑ ανάγκη από πράξεις και γεγονότα και στον τουριστικό τομέα! Από «αέρα» και χαμογελαστές υπογραφές συμφώνων που κοστίζουν ήδη 600€ στα ταμεία του Δήμου, μόνο για τραπεζώματα…χορτάσαμε!!!

Ούτε το καραβάκι κατάφερε να βγάλει η αρμόδια τουριστική Αντιδημαρχία σε δρομολόγια και οι πραγματικοί τουρίστες που έρχονται όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή και αφήνουν χρήματα στους επαγγελματίες, χάνουν μια σημαντική εμπειρία-διαφήμιση.

Ήταν κάτι που υποσχέθηκαν (χωρίς μάλλον να ξέρουν και οι ίδιοι αν μπορούν να καταφέρουν και πότε) ότι θα έκαναν στο Δήμο τον Ιούλιο και πλέον  μπαίνει ο Οκτώβριος που αρχίζει το κρύο! Να πήγαιναν μια βόλτα, έστω, οι ειδικοί,  τόσο ωραίο καιρό που έχει ακόμα για να εντυπωσιαστούν περισσότερο…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *