Χάθηκε το παραδοσιακό Καστοριανό καράβι που κοσμούσε το Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς

Η ανακοίνωση της Προέδρου του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς, κας Νίνας Μπουρλή:

Tο Καστοριανό Καράβι . Ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας παράδοσης. Αυτό το καράβι απόκτημα του Δεληνάνειου Λαογραφικού Μουσείου χρησιμοποιήθηκε στις πρόβες για το παραμυθάκι μας τον Κατσιμιτσιράκο που παρουσιάσαμε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, μαζί με το Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς και το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.

ΧΑΘΗΚΕ όμως από τα παρασκήνια ή από τα καμαρίνια του κινηματογράφου Cinema Ολυμπιον λίγες μέρες πριν από την παράσταση . Επειδή τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν και άλλες εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο , θα θέλαμε να παρακαλέσουμε παιδιά και ενήλικες που χρησιμοποίησαν τον κάτω χώρο του κινηματογράφου, αν είδαν κάπου το συγκεκριμένο καράβι ή αν κατά λάθος το πήραν να το επιστρέψουν στο Μουσείο μας ή στον κινηματογράφο.

Οι Άγιες ημέρες που έρχονται ας βοηθήσουν τον κόσμο να κάνει μια καλή πράξη και να επιστρέψει το τοπικό καράβι μας στην συγκεκριμένη θέση του στον καστοριανό χειμωνιάτικο οντά εκεί όπου ανήκει και παραδίδει μαθήματα τοπικής Ιστορίας στους φίλους που επισκέπτονται το Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας.
Τηλ. Επικοινωνίας:6980179306

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *