Τέλος εποχής για την Γράδα – Άλλο ένα λουκέτο στην Καστοριά

13 χρόνια ιστορίας. Μια ιδιαίτερη πρόταση στον χώρο της εστίασης, περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τα καταστήματα κλείνουν. Οι άνθρωποι φεύγουν για να αναζητήσουν  ευκαιρίες για καλύτερη ζωή μακριά από την πόλη μας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσο κι αν ας λυπεί δεν αντιμετωπίζεται με δελτία τύπου και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Με υποσχέσεις.  Με χορούς και χειραψίες στα δεκάδες πανηγύρια. Με στήριξη μεμονωμένων επιχειρηματιών- συγκεκριμένου κλάδου- που όπως έχει αποδειχθεί είναι ένας φαύλος κύκλος επαιτείας, χωρίς αποτελέσματα για την μέση Καστοριανή οικογένεια που απασχολείται σε αυτόν.
Η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα κρατήσει το επιστημονικό προσωπικό στον τόπο του είναι ανύπαρκτη. Ο τουρισμός είναι ακόμα σε τέτοιο στάδιο που χρειάζεται πολλά χρόνια για να μπορέσει να συντηρήσει μεγάλο αριθμό Καστοριανών. Η εκμετάλλευση των γεωργικών προϊόντων παραμένει ως ιδέα σε χαρτιά.
Τα πράγματα στην Καστοριά βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η ανεργία οδηγεί στην ερήμωση στη φτώχεια και τη μιζέρια. Αντιθέτως, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο  ο πληθυσμός της αρκούδας….αν μας αρκεί, μπράβο μας!!
Η ανακοίνωση της επιχείρησης στην σελίδα στο Facebook:
Το 2009, μαζί με την βοήθεια της αδερφής μου, δημιούργησα το αγαπημένο εστιατόριο «Γράδα».
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας βάλαμε τη δική μας σφραγίδα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Γευσιγνώστες, αρθρογράφοι σε γαστρονομικά φύλλα και sites μας επισκέπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φεύγανε με τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές.
Κατακτώντας επί χρόνια μια θέση στα καλύτερα εστιατόρια με γνώμονα τον οδηγό Alphaguide του περιοδικού Αθηνόραμα καθώς και του οδηγού the fnl-guide.
Είμαστε σίγουροι για το ότι προσφέραμε τα καλύτερα, όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον, εναλλαγές μενού ανάλογα με τη σεζόν, εδραιώσαμε τα events με διεθνή μενού σχεδόν μια φορά τον μήνα με απόλυτη επιτυχία!
Κάπου εδώ, όμως, έφτασε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε.
Κλείνει ένας κύκλος 13 ετών και ανοίγει ενας νέος!
Είμαστε ευγνώμονες για όσα ζήσαμε μαζί σας.
Ευχόμαστε υγεία σε όλους ψυχική και σωματική, χαρούμενες στιγμές!
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *