Τα πουλιά εγκλωβίζονται στον πάγο – Τι πρέπει να κάνετε αν αντιληφθείτε κάποιο

Μεγάλος κίνδυνος για τα πουλιά που εγκλωβίζονται στον πάγο της λίμνης…

 

Αν δείτε κάποιο από αυτά μη διστάσετε να καλέσετε τους ειδικούς! 

 

 

Η χθεσινοβραδινή άπνοια σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα στρώμα καθολικού παγετού στην λίμνη εγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά και ιδιαίτερα κύκνους που βρισκόταν απομακρυσμένοι από το κοπάδι τους .
Με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση απεγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά σε παραλίμνιες περιοχές . Ευτυχώς για τα μικρότερα είδη δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω της συνεχόμενης κίνησης που δημιουργείτε από τον μεγάλο αριθμό του σμήνους μέσα στο νερό .
Επίσης λόγω δυσκολίας αλλά και αδυναμίας στην εύρεση τροφής σε είδη που προσεγγίζουν τον αστικό ιστό, έχουμε έρθει σε επαφή σαν Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναλάβει ο Δήμος κάποια ποσότητα στην σίτιση των πουλιών με κατάλληλες ζωοτροφές .
Θα παρακαλούσαμε τους κατοίκους της περιοχής μας όταν αντιλαμβάνονται εγκλωβισμένα πουλιά από τον παγετό να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς ώστε να κινηθούν ανάλογα . Καλό θα είναι οι πολίτες να αποφεύγουν το τάισμα των άγριων πτηνών με τροφές που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση , η σύνθεση αυτών των τροφών είναι Ακατάλληλη για τον οργανισμό των άγριων ζώων.

Τηλέφωνα :

ΕΠΠ Καστοριας 2467080200
Δημος Καστοριάς 2467351100
Δ/σης Δασών Καστ. 2467029477
Αντιπεριφέρεια Καστ. 2467350200
Αστυνομία Καστ. 100
Πυροσβεστική Υπ. 199

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *