Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ

Το Άγιον Όρος επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Συγκεκριμένα, προεξήρχε των λατρευτικών εορτασμών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ξενοφώντος, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, κατόπιν προσκλήσεως του σεβασμίου Γέροντος της Μονής Αρχιμ. Αλεξίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε μαζί του από την Καστοριά και δώρισε στην Ξενοφωντινή Αδελφότητα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, με την ευχή η Αγία να σκέπει και να αγιάζει τους Μοναχούς και τους προσκυνητές του Μοναστηριού.

Στους εορτασμούς της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ και Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ καθώς και πλήθος πιστών που επισκέφτηκαν τη Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Να σημειώσουμε ότι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, έχουν την ίδια ημέρα επέτειο ενθρονίσεως, κλείνοντας 40 χρόνια Ηγουμενίας ο Γέροντας Αλέξιος και εισερχόμενος στα 20 χρόνια Αρχιερατείας στην Καστοριά ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Πηγή: imkastorias.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *