Κάποιος να στηρίξει τους τοπικούς εκτροφείς μινκ

Η καστοριανή γούνα και πάλι πρώτο θέμα για κακό λόγο. Αυτή τη φορά αιτία είναι ο κορονοϊός. 

Μετά τις πρωτοφανείς εικόνες από τη Δανία και τη θανάτωση αμέτρητων μινκ, τα εκτροφεία της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες rapid tests σε Καστοριά, Κοζάνη και Γρεβενά.

Οι πληροφορίες παρουσιάζουν εργαζομένους με θετικά τεστ, ζώα με συμπτώματα, μια πυκνή ομίχλη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κλάδο των εκτροφέων.

Την στιγμή που οι τοπικοί εκτροφείς βιώνουν το δικό τυς Γολγοθά προσπαθώντας να διατηρήσουν τις φάρμες τους, να ταϊσουν τα ζώα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να πουλήσουν τα δέρματα σε κάποια δημοπρασία…ένα κλίμα τρόμου και πανικού έρχεται να να τους δώσει τη χαριστική βολή.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σε ζωντανή σύνδεση με Καστοριανό δημοσιογράφο από το μεγαλύτερο εκθετήριο/δημοπρατήριο της Καστοριάς..την ΕΔΗΚΑ (!)…στέλνει το  μήνυμα στην υπόλοιπη Ελλάδα,να μιλάει πάλι για την περιοχή μας…

Μεγάλα Πανελλαδικά ΜΜΕ αφιερώνουν επίσης ανάλογα  ρεπορτάζ. Ταυτόχρονα, οι σχετικοί Σύδεσμοι/Σύλλογοι δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Δείτε το ρεπορτάζ στο Live News:

 

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους σε φάρμες μινκ στη Δυτική Μακεδονία έδειξαν τα rapid tests.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Παραρά, μετά από 90 rapid tests που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία, περίπου 10 εργαζόμενοι σε φάρμες εκτροφής μινκ είναι θετικοί.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, σημείωσε ότι «θα πρέπει να σοβαρευτούμε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από το ζώο στον άνθρωπο, αλλά το αντίθετο».
Ο διευθυντής κτηνιατρικής υπηρεσίας ΠΕ Κοζάνης, κ. Καντζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι  βρέθηκε εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του δήμου Βοΐου θετικός στον ιό, ενώ και τα ζώα δείχνουν να έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάζουν οι άνθρωποι, ενώ αν τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διενεργηθούν δείξουν διασπορά του ιού τότε τα ζώα πιθανόν να θανατωθούν.
«Η λογική μου λέει ότι μεταδόθηκε από τον άνθρωπο στο ζώο και ο φόβος είναι η μετάλλαξη», σημείωσε.
Να αναφέρουμε ότι αποφασίσθηκε να γίνουν rapid tests σε όλους τους εκτροφείς βιζόν, με εντολή του ΕΟΔΥ.

megatv.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *