Σκέψεις για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της Καστοριάς – Η θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Θέση στο θέμα των ενδεχόμενων σχολικών μεταβολών πήρε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Καστοριάς.

Οι αλλαγές που προβλέπεται να γίνουν θα ανακοινωθούν λεπτομερώς το προσεχές διάστημα.

Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια των υπευθύνων.

Μέχρι τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την τοπική πραγματικότητα με το να παρατηρήσουμε με προσοχή τα σχολικά τμήματα στην παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου, όσοι δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία…

 

 

 

Η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        

Θέμα: «Ανακοίνωση για τις σχολικές μεταβολές»

Την Παρασκευή, στις 1/11/2019, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με τον Διευθυντή της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού μας, κ. Νικόλαο Μπουτσιάδη, για το θέμα των επερχόμενων σχολικών μεταβολών. Μας μεταφέρθηκε, χωρίς όμως ακρίβεια και σαφήνεια, πως υπάρχουν σκέψεις από τον ίδιο, αλλά όπως ακόμη μας είπε ο κ. Διευθυντής, υπάρχουν σκέψεις και από την πλευρά  του δήμου Καστοριάς, για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (δημοτικών-νηπιαγωγείων) ή για πιθανές υποβαθμίσεις στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων της πόλης αλλά και της περιφέρειάς της.Ο υποβιβασμός-συγχώνευσεις σχολικών μονάδων με «λογιστικά» μόνο κριτήρια αγνοώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και τον πολύπλευρο ρόλο του σχολείου στην τοπική κοινωνία-γειτονιά μόνο αρνητικό αντίκτυπο θα έχει στην ακριτική περιοχή μας και στην «αποψίλωσή» της. Ταυτόχρονα αποτελεί μία επίθεση στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/τριών, των γονιών τους αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει κάθε ενέργεια που οδηγεί στη συγχώνευση-υποβάθμιση των σχολικών μονάδων του ακριτικού νομού μας. Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του τόπου μας, τους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων, τις επιτροπές παιδείας και τους φορείς της πόλης να προστατέψουν και να ενισχύσουν τα δημόσια σχολεία του νομού μας ακυρώνοντας κάθε ενέργεια που τα υποσκάπτει.

                     «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή»  Β. Ουγκώ

Από το ΔΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *