Πώς θα συμμετάσχετε στη μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς την Κυριακή 10/11

Μια πρωτότυπη εκδήλωση έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καστοριάς την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το πρωί, στα πλαίσια του εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης μας.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν 21 στρατιώτες- ανάμεσά τους 3 έφιπποι- με πολεμικές στολές εποχής, πολιτιστικοί σύλλογοι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και φυσικά όλοι οι πολίτες της Καστοριάς που το επιθυμούν.

Αν διαθέτετε Καστοριανή στολή, μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στη «μερική αναπαράσταση» που θα διεξαχθεί στην Οδό Μητροπόλεως, μέχρι το Μητροπολιτικό Ναό.

Αν κατοικείτε στη περιοχή, μπορείτε να συμβάλετε στο σκηνικό με την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι….

Η εκδήλωση αυτή είναι μία συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με στόχο να γίνει ακόμη «πλουσιότερη» τα επόμενα χρόνια, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του Δήμου.

Εμείς θα είμαστε εκεί για να καταγράψουμε αυτή την ιδιαίτερη αναπαράσταση…

 

 

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου – Κάλεσμα στους Δημότες για συμμετοχή:

Σε λίγες ημέρες η Καστοριά ετοιμάζεται να γιορτάσει την 107η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό και ο Δήμος Καστοριάς έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με φωτογραφικές εκθέσεις, ομιλίες, χορωδίες, λαμπαδηδρομίες, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, Φορείς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ενώσεις και Σωματεία.

Θέλοντας δε, να αναβαθμίσει για εφέτος τα Ελευθέρια της πόλης, έχει προγραμματίσει, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, στις 10:30 περίπου το πρωί“μερική αναπαράσταση” του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: “Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”.

21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής, θα διασχίσουν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου, με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, Κλήρος και Λαός. Γίνεται Θυροκόλληση Διατάγματος και Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς”.

Πρόκειται για μία ακόμη καινοτομία της νέας Δημοτικής Αρχής, αφού κάτι τέτοιο πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και η αρμόδια Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων καλεί όλους τους πολίτες σε παλλαϊκή συμμετοχή. Όσοι συμπολίτες μας έχουν “καστοριανή φορεσιά” κι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολιτισμού, Αθ. Διάκου 1, πάρκο “Ολυμπιακής Φλόγας”, μέχρι την Παρασκευή, ώρες: 08:30 – 15:30 και Σάββατο 11:00 – 14:00, στο τηλέφωνο 2467028999.

Καλούνται επίσης όλοι οι κάτοικοι της πόλης και ειδικά των οδών Μητροπόλεως και Μανωλάκη, περιοχές που θα πραγματοποιηθεί η “μερική αναπαράσταση”, να σημαιοστολίσουν τα σπίτια τους με την Ελληνική Σημαία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη “εκδήλωση”, δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά μία συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με στόχο να γίνει ακόμη «πλουσιότερη» τα επόμενα χρόνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *