Σήμερα το καυτό Δημοτικό Συμβούλιο για την κοπή/απομάκρυνση δέντρων της Πλατείας Ειρήνης

Θερμή προβλέπεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, στην οποία θα συζητηθεί η:

Κοπή και απομάκρυνση ή μη δένδρων από την πλατεία Ειρήνης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εξωραϊσμός πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης». Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Στο πολύ ενδιαφέρον κείμενο της Έλλης Παπαστεργίου (διαβάστε το εδώ), η οποία έχει επιστημονικές γνώσεις και κατάρτιση που σεβόμαστε και διαβάζουμε με προσοχή, καθώς κι εμείς είμαστε απλοί πολίτες που ζούμε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους της πόλης μας και βλέπουμε τα πράγματα τις περισσότερες φορές με υποκειμενικότητα, είδαμε μια νέα εικόνα από τη μακέτα των δύο πλατειών. Από άλλη γωνία. (Διακρίνεται και η νέα θέση για τα ΤΑΞΙ)

Πώς σας φαίνεται; Ειδικά σήμερα με τον καύσωνα..

 

Αντιπροσωπεία πολιτών-μελών της ομάδας Platanus Platani  θα βρίσκεται στην συνεδρίαση προκειμένου να υποστηρίξει την θέση της να μην υπάρξει κοπή των δέντρων στις 2 πλατείες (να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα θα συζητηθεί μόνο η Πλατεία Ειρήνης, ενώ θα ακολουθήσει σε άλλη συνεδρίαση η Πλατεία Μακεδονομάχων στην οποία προβλέπονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις).

Εμείς που ζούμε κοντά στην Πλατεία Ομονοίας θα σας πούμε ότι δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τις μεσημεριανές ώρες την πλατεία, λόγω της θερμότητας που εκπέμπουν οι πλάκες. Μοντέρνα, όμορφη (τα σχέδιά της τότε, άσχετα με το αν σήμερα έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί)…αλλά τα δέντρα ακόμα δεν μεγάλωσαν, ούτε μεταφέρθηκαν άλλα, ήδη μεγάλα, για να μπορεί να ξαποστάσει κάποιος αυτές τις ζεστές ημέρες. Ένα κιόσκι μπήκε κι αυτό περάστε να το δείτε και να κρίνετε.

Στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, αντιθέτως, πόσοι έχετε προσέξει (αν δεν έχετε κάτσει κι εσείς) ανθρώπους καθισμένους/ξαπλωμένους κάτω από την σκιά κάποιου δέντρου, ακόμα και χωρίς παγκάκι;

Αυτή είναι η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από ψηλά (πηγή sekaitrip.com):

 

Αυτά για την αξία των δέντρων σε έναν αστικό χώρο.

 

Στις 19.00 λοιπόν, το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, στην οποία η προεκλογική ένταση αναμένεται να είναι σημαντική. Ο τρόπος που θα ψηφίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον. Θα στηριχθεί η τεχνική μελέτη και ο κ. Τσανούσας ή θα μπει μπροστά το πολιτικό κόστος;

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση από το youtube (link εδώ). Θα σας προτείναμε να διαθέσετε χρόνο πριν από τις εκλογές ώστε να δείτε τι έγινε σε κάποια από τα συμβούλια που προηγήθηκαν και υπάρχουν αναρτημένα στο κανάλι της Γραμματείας του Δ.Σ στο Youtube.
Γιατί προεκλογικά τα ακούμε όλα ωραιοποιημένα, στα όρια του ονειρικού. Ότι όλοι έχουν διάθεση για προσφορά, γνώσεις, ικανότητες, συνέπεια κλπ.

Όμως γνωρίζουν όλοι οι δημότες πόσο παρόντες ήταν οι εκλεκτοί μας του 2019; Πόσο τίμησαν δηλαδή τις ψήφους μας!

Από τον ίδιο τον Δήμαρχο (πόσες παρουσίες είχε άραγε όλα αυτά τα χρόνια;)  μέχρι κάθε μέλος ξεχωριστά. Πόσο παρούσα ήταν και πόσο πήρε τον λόγο στα κρίσιμα θέματα η Αντιπολίτευση, μέσα στην αίθουσα του ΔΣ; Ποια η θέση του Προέδρου και η ικανότητά του να διατηρήσει την τάξη, την ηρεμία αλλά και την ευγένεια/σεβασμό μεταξύ των μελών; Πόσο «to the point» απαντούσαν οι Αντιδήμαρχοι στα ερωτήματα;

Αξίζει να έχετε μια εικόνα, γιατί οι περισσότεροι κρίνουν ότι ήταν τόσο αποτελεσματικοί που αξίζει να τους έχουμε 5 χρόνια ακόμα να μας εκπροσωπούν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου…τι κι αν οι περισσότεροι ήταν απλά «γλάστρες», παρατηρητές που είδαν φως και μπήκαν για κους κους ή σερφάρισμα στο κινητό. Χώρια τις αμέτρητες προσβολές και τις ειρωνείες που ειπώθηκαν εκεί μέσα. Συγχωρήστε μας για την έκφραση αλλά έχουμε δει τις περισσότερες συνεδριάσεις και αυτή είναι η άποψή μας.

Καλό θα ήταν να το δουν (αν και καλύτερα θα έπρεπε να είναι παρόντες σήμερα) και όλοι αυτοί οι υποψήφιοι που παίρνουν σβάρνα τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις και νομίζουν ότι έτσι πείθουν για τις ικανότητές τους να είναι αύριο οι νέοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από σοβαρότητα και τον πήχη ψηλά. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε, γιατί αλίμονο αν  αρκούμασταν με τα ελάχιστα στο σημείο που έχουμε φτάσει.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *