Ρώσοι επιχειρηματίες επενδύουν στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού

Έκπληξη στις τοπικές κοινωνίες της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού προκάλεσε η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα των Ρώσων επενδυτών, οι οποίοι θα επενδύσουν άμεσα στο διεθνή αερολιμένα του Άργους Ορεστικού.

Έχοντας ξεπεράσει τα νομικά κωλύματα και την δαιδαλώδη ελληνική γραφειοκρατεία μέσω των υπηρεσιών “fast track”, ένα μικρό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από τρεις επιφανείς Ρώσους επιχειρηματίες αποφασίζει να επενδύσει στο αεροδρόμιο της περιοχής μας. Η εκπρόσωπος Τύπου μιλώντας στο AboutKastoria.gr, τονίζει πως η άνοδος του εσωτερικού & εξωτερικού τουρισμού, το κόστος μεταφοράς γουναρικών και η έντονη επιθυμία των νέων ζευγαριών από τη Ρωσία να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου σε μία βυζαντινή εκκλησία της Καστοριάς, αποτέλεσαν σημεία κλειδιά έτσι ώστε να ωριμάσει και να προχωρήσει η επένδυση αυτή.

Στο 30ετές πλάνο ανάπτυξης της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο, προβλέπεται η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου καθώς και εμπορικού κέντρου αποκλειστικά για βιτρίνες Καστοριανών γουναρικών. Επίσης καρποφόρησε και η ιδέα δημιουργίας πίστας Formula 1 σε ορίζοντα πενταετίας, η οποία θα περνά από Αμπελόκηπους – Περιοχή Πέτρα – Μανιάκοι και θα “κλειδώνει” στον κάθετο της Εγνατίας. Το “Μακεδονικό Grand Prix”, όπως θα ονομαστεί, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2021 αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εκδηλώνουν την έντονη ανησυχία τους για τις αντιδράσεις των Σκοπίων σχετικά με την ονομασία, τονίζοντας πως εν τέλει θα δούμε μονοθέσια μετά το 2100.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι φήμες λένε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έκανε δώρο στους επενδυτές τις ταβέρνες των Αμπελοκήπων (μιας και φημίζονται για τα γευστικά εδέσματά τους), ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την γενναιοδωρία τους σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που περνά η χώρα μας.

Καλό Μήνα και καλή Πρωταπριλιά!

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

2 thoughts on “Ρώσοι επιχειρηματίες επενδύουν στο αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *