Πεθαίνοντας ψιθύρισε «Βρείτε τον Κρυμμένο Θησαυρό». Δείτε Τι βρήκαν οι Συγγενείς της…

Όταν η Τζένι Βεράστρο πλησίαζε στο τέλος της ζωής της, το Νοέμβριο του 2004, αποκάλυψε κάτι πραγματικά εκπληκτικό στην οικογένειά της.

Από το νεκροκρέβατό της είπε στην οικογένειά της για ένα κρυμμένο μυστικό, κλειδωμένο για πολλά χρόνια – ακριβώς κάτω από μια ραπτομηχανή.
Όταν πέθανε η Βεράστρο, ο ανιψιός της, ο Καρλ άρχισε να ψάχνει αυτή τη ραπτομηχανή και το «θησαυρό» από κάτω. Τελικά κατάφερε να εντοπίσει τη σκονισμένη μηχανή Singer στη σοφίτα, τραβώντας το προς τα έξω – και αντίκρυσε έναν πιθανόν πρωτότυπο πίνακα του Πικάσο!
«Τρεις μέρες πριν πεθάνει, μου είπε, “Μην ξεχάσεις Καρλ να κοιτάξεις κάτω από τη ραπτομηχανή” θυμάται ο ίδιος. «Καθώς μετακίνησα την ραπτομηχανή, ο πίνακας γλίστρησε στην αγκαλιά μου. Έμεινα έκπληκτος. Τον βρήκα τυλιγμένο σε εφημερίδα. Και τότε ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια πριν από 12 χρόνια. »
Ο πίνακας, γνωστός ως “Η Γυναίκα με Κάπα” αγοράστηκε αρχικά από τον σύζυγό της Τζένι, τον Νίκυ στα χρόνια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Τον βρήκε για μόλις $ 30 από έναν πωλητή δρόμου στο Λονδίνο και ήρθε στη κατοχή της Τζένι στα χρόνια που ακολούθησαν.
 Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα αντίγραφο στο Μουσείο του Κλήβελαντ, αλλά ο Καρλ πιστεύει ότι το δικό του δεν είναι μια τελείως ψεύτικο. Αντίθετα, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι ένα από τα πολλά αντίγραφα που ο ίδιος ο Πικάσο ζωγράφισε για να δοκιμάσει διάφορους τύπους χρώματος.
Ενώ η ιστορία του Καρλ ακούγεται καλή, αν αυτός ήταν ένας πραγματικός πίνακας Πικάσο δεν νομίζετε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να ταυτοποιηθεί; Σύμφωνα με τον εκτιμητή τέχνης Ρίτσαρντ Μπίλεϋ, είναι στο σωστό χρονικό διάστημα και έχει όλα τα σωστά χαρτιά. Ο Μπίλεϋ είναι τώρα, «πραγματικά πεπεισμένος ότι είναι αυθεντικός.»
Ένας εμπειρογνώμονας στο Christie έκρινε ότι ο πίνακας είναι πλαστογραφία και απέρριψε τον Καρλ μέσα σε μόλις δέκα λεπτά – σχεδόν το ακριβώς αντίθετο της αντίδρασης του Μπίλεϋ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πίνακας θα μπορούσε να αξίζει μέχρι και $ 30 εκατομμύρια, ακόμη και μια εκτίμηση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *