Οι γυναίκες στο Ιράν τη δεκαετία του ’70 και σήμερα (φωτογραφίες)

Δείτε τις γυναίκες στο Ιράν τη δεκαετία του ’70 και συγκρίνετε με τις γυναίκες του σήμερα. Πόσο επηρέασε ο Ισλαμισμός την μόδα αλλά και γενικά την εικόνα των γυναικών;

Το Ιράν πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979 ήταν μια εντελώς διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπουμε σήμερα. Ήταν κοσμική, Δυτικού προσανατολισμού κουλτούρας και διλοσοφίας, ενώ υπήρχε ταυτόχρονα και μία πολιτισμική ελευθερία.
Θα ήταν σοκαριστικό σήμερα για πολλούς η μοντέρνα εικόνα των γυναικών εκείνης της εποχής. Οι γυναίκες τότε ντύνονταν σαν τις Δυτικές γυναίκες με την επίδειξη ακόμα και γυμνού σημείου δέρματος.

Από παλιά περιοδικά μπορούμε να πάρουμε μια γενική ιδέα για το τι μια γυναίκα μπορούσε να φορέσει εκείνη την εποχή.

Δείτε τις Φωτογραφίες του ’70:

Το σήμερα:

Σήμερα ο ενδυματολογικός κώδικας των γυναικών στο Ιράν είναι πολύ πιο συντηρητικός. Ακόμα πιο πίσω και από της δεκαετίας του ’70. Οι γυναίκες σήμερα πρέπει να καλύπτουν τα μαλλιά τους, το λαιμό, και τα χέρια. Παρ ‘όλα αυτά, οι γυναίκες στο Ιράν είναι γενικά κομψές και έχουν την τάση να επιλέγουν πολύχρωμα ρούχα.

Αν και την εικόνα του σήμερα λίγο πολύ την ξέρουμε, εμείς θα σας παρουσιάσουμε την ενθαρρυντική πλευρά της σημερινής κατάστασης και όχι την μαντίλα, το απόλυτο μαύρο και την κάλυψη από πάνω μέχρι κάτω που κατά γενική ομολογία συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Φωτογραφίες του σήμερα:

Iran_gynaikes

Iran_gynaikes2

Iran_gynaikes3

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *