Ολοκληρώθηκαν 5 δωρεές του ΤΑΡ σε φορείς της Β. Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των πρώτων προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής τον Μάιο του 2016.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 5 δωρεές σε είδος, συνολικής αξίας €46,745, σε κοινωνικούς φορείς της Β.Ελλάδος, στο πλαίσιο του άξονα ΕΚΕ του ΤΑΡ για τη βελτίωση της Ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες από την υπογραφή του Μνημονίου, ο ΤΑΡ προχώρησε στην κάλυψη αναγκών σε είδος πέντε Μη-Κυβερνητικών Οργανισμών, που καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν από το Δίκτυο. Συγκεκριμένα:

• Στο «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη που στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών παιδιών όλων των ηλικιών, έγινε δωρεά ενός επαγγελματικού πλυντηρίου ρούχων για την κάλυψη των αναγκών 400 παιδιών.

• Στην «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» στο Περιγιάλι Καβάλας που λειτουργεί σαν παιδαγωγική- εκπαιδευτική μονάδα και σαν χώρος φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από νοητική αναπηρία και κινητικά προβλήματα, χρηματοδοτήθηκε η υγρομόνωση του ιδρύματος.

• Στο «Παιδικό Χωριό SOS Θράκης» στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης που φιλοξενεί 50 παιδιά που στερούνται τη φυσική τους οικογένεια, και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και Συμβουλευτικό Κέντρο για οικογένειες και τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έγινε δωρεά ειδών οικιακής χρήσης, υπολογιστών και μονάδων κλιματισμού.

• Στο Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στη Καστοριά που σκοπό έχει την εθελοντική παρέμβαση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και καταστροφών, έγινε δωρεά εξειδικευμένων ειδών που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά τις παρεμβάσεις τους.

• Στην Εταιρία Προστασίας Ατόμων Με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς για το παράρτημα Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, έγινε δωρεά εξειδικευμένων ειδών για την κάλυψη των αναγκών εργασιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας τους.

Ο TAP προχωρά στην εφαρμογή της εθελοντικής δέσμευσης του να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια σε προγράμματα ΕΚΕ που εστιάζουν στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, κυρίως περιοχές από όπου θα διέλθει ο αγωγός στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Agia Marina

Asylo paidiou

Asylo paidiouv3

ETAK

Idrima prostasias atomon me aftismo

Paidika Choria SOS Thrakis 1

Paidika Choria SOS Thrakis 2

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *