Ο επίσημος απολογισμός της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς – Συνέντευξη Τύπου

Για μια ακόμη φορά η Καστοριά ξεπέρασε την φήμη της διοργανώνοντας μια πραγματικά επιτυχημένη έκθεση, με την μεγάλη προσέλευση εκθετών και εμπορικών επισκεπτών.

Αυτή ήταν η διαπίστωση της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, κ. Κορεντσίδης, τόνισε πως την έκθεση επισκέφθηκαν συνολικά 721 εμπορικοί επισκέπτες εκ των οποίων οι 594 ήταν ξένοι προερχόμενοι από 38 διαφορετικές χώρες, καθώς και 127 Έλληνες και Κύπριοι. Με τη χρήση barcode στις κάρτες των επισκεπτών, η διοίκηση είχε τη δυνατότητα να υπολογίζει και τον μέσο όρο παραμονής στην Έκθεση,  ο οποίος κυμάνθηκε περίπου στις 5 ώρες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Επίσης ο κ. Κορεντσίδης στάθηκε στο γεγονός της προβολής και οικονομικής στήριξης της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς, σε όλο το διάστημα της Διεθνούς Έκθεσης, από μηνύματα που έλαβε ο Σύνδεσμος από καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής. Το γεγονός αυτό ωθεί την διοίκηση να συνεχίσει και να πετύχει στο έπακρο όλα αυτά που έχει θέσει ως στόχο.

Ήδη υπάρχουν 33 επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις για την επόμενη Διεθνή Έκθεση Γούνας το 2017.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης όπως η ημερίδα με τον ΣΕΒΕ και το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας, η αδελφοποίηση με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Ρωσίας και το πρωτόκολλο συνεργασίας με την ακαδημία γραμμάτων και τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης«, γέμισαν παραγωγικά το χρόνο πέρα των εμπορικών πράξεων. Υπάρχουν στα σχέδια του Συνδέσμου ορισμένες δράσεις για το Φθινόπωρο οι οποίες θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Όσον αφορά το workshop που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και την Ομοσπονδία Γούνας, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου κ. Σαββίδης, τόνισε πως αναγνωρίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Εκτός από νέους σχεδιαστές χρειαζόμαστε και μια νέα γενιά που θα εκπαιδευτεί στην παραγωγή και κατασκευή της γούνας σε όλο το φάσμα της, συμπληρώνοντας τα εργαστήρια της γούνας αποτελώντας το ανθρώπινο δυναμικό για τις επόμενες δεκαετίες στον κλάδο της γούνας,

δήλωσε ο κ. Σαββίδης, επαινώντας το παραγωγικό κομμάτι της Καστοριάς.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Ο επίσημος απολογισμός της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς – Συνέντευξη Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *