Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης» στην 41η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Θωμάς Μανδακάσης, παρουσίασε σε ένα περίπτερο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, μια έκθεση παλιών φωτογραφιών και εντύπων, προερχόμενες από τα αρχείο του μελετητή και Προέδρου της κ. Ιωάννη Τσακιρίδη.

Η έκθεση τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, λόγω της παλαιότητας της. Το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου υπεγράφη, μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας και της Ακαδημίας ένα μνημόνιο συνεργασίας. Σκοπός του είναι η προαγωγή και πραγμάτωση δράσεων σε θέματα επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, μορφωτικά, ωφέλιμα και ευαγή για την περιοχή της Καστοριάς. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η διοργάνωση εκδηλώσεων, υλοποίηση προγραμμάτων, με την βοήθεια και συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Ακαδημίας. Οι δύο φορείς θα καταβάλλουν όπως επισημάνθηκε κάθε προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουν για την άρτια συνεργασία.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς δείχνει την ευαισθησία του σε διάφορα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς έχει δώσει την δυνατότητα και στο παρελθόν, σε ομάδες και φορείς να συμμετέχουν στην διοργάνωση.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης» στην 41η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *