Παλιό και νέο συνδημιουργούν στην 41η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς

Η Καστοριά ως γνωστόν ανέπτυξε την μοναδική τεχνική στην δημιουργία γουναρικών με την χρήση αποκομμάτων, τα περίφημα κομματιαστά, που μόνο εδώ υπάρχουν και τα οποία την έκαναν ξακουστή σε όλο τον πλανήτη.

Την ξεχωριστή αυτή τεχνοτροπία, ανέδειξαν με τον δικό τους τρόπο, εννέα σχεδιαστές οποίοι συνεργάστηκαν με οκτώ γουνοποιητικές επιχειρήσεις και παρουσίασαν στην διάρκεια της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς τις δημιουργίες τους. Συνδύασαν τέχνη και σύγχρονο desing με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Οι σχεδιαστές είναι η κα Αναστασία Ιωαννίδου που συνεργάστηκε με την επιχείρηση του κου Ιωάννη Γεωργάκη. Η Κα Μάγου Βαρβάρα και ο κ. Θωμάς Δημητρίου με την επιχείρηση Λαζάρου & Βάσσου. Η κα Κωνσταντίνα Ξέρα με την επιχείρηση του κ. Δημήτρη Μαντζούφα. Η κα Ειρήνη Παπατέρπου με την επιχείρηση του κου Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Η κα Ελευθερία Μιχαλοπούλου με την επιχείρηση Konstantinou Furs. Η κα Χαρίκλεια Κοκκινίδου με την επιχείρηση Versavi και η κα Πασχαλίνα Μούσιου με την επιχείρηση του κου Στέργιου Γουδή. Η κα Αργυρώ Κοσμά για την δημιουργία της στηρίχτηκε στην χορηγία των επιχειρήσεων Dollas Pel & του κ. Σωτήρη Γιαννηκώτσιου.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν αφενός να παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η τεχνική των αποκομμάτων μέσα από την ματιά νέων δημιουργών και αφετέρου μελλοντικά να γίνουν και νέες παρουσιάσεις.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *