Ο Δήμος διαψέυδει τις αυξήσεις στα τέλη, οι πολίτες διχάζονται κι απορούν…

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που  μιλούν για αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, προέβη ο Δήμος Καστοριάς με Δελτίο Τύπου σήμερα.

Όπως θα δείτε η ανακοίνωση του Δήμου είναι ιδιαίτερα γλαφυρή καθώς αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς σε «φαντάσματα» που δημιουργούν κατευθυνόμενες εντυπώσεις…

Την στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή η οποία διασαφηνίζει το νέο τιμολογιακό καθεστώς.

Αφορμή για την αντίδραση του Δήμου φέρεται πως ήταν οι δηλώσεις του πρώην Αντιδημάρχου, κ. Κωτούλα, ο οποίος δήλωσε πως δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε αύξηση.

Ένα θέμα που διχάζει και εκθέτει την δημοτική αρχή, σε μία κρίσιμη στιγμή κι ενώ έχουν ξεκινήσει οι προεκλογικές ζυμώσεις.

Επειδή όμως η ουσία είναι αυτή που ενδιαφέρει τον Καστοριανό πολίτη κι επειδή υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στον τομέα του φωτισμού, όσο και της καθαριότητας, αγωνία υπάρχει για την εξέλιξη του θέματος η οποία θα φέρει νέο βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό, χωρίς μάλιστα κάποιον προφανή λόγο.

Η φωτογραφία που επιλέξαμε να συνοδεύει το άρθρο μας είναι ρεαλιστικότατη και μάλλον θα έπρεπε να απασχολεί τους διοικούντες, ιδιαίτερα τώρα που η τουριστική προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καστοριάς με το οποίο διαψεύδει ως fake news τις αυξήσεις:

Με αφορμή κατευθυνόμενα σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αυξήσεων τελών καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Καστοριάς¨

Γνωστοποιούμε στους Δημότες ότι επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε καμμία αύξηση, αντίθετα μάλιστα έγινε μείωση 10%. Στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού μεγαλύτερη.

Σε σχέση με τα τέλη του 2019 σύμφωνα με απόφαση τόσο της εκτελεστικής επιτροπής όσο και της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, ΚΑΜΜΙΑ Αύξηση Τελών δεν θα προταθεί.

Κατά συνέπεια ισχύει το¨

Ποιος λέει κάτι;

Πώς το λέει.

Πότε το λέει.

Τι επιδιώκει.

Τι εξυπηρετεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *