Μαρία Αντωνίου: «Διορισμοί ΣΥΡΙΖΑ»

Η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, κα Μαρία Αντωνίου τοποθετείται με Δελτίο Τύπου, σχετικά με τους πρόσφατους διορισμούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

 

“Η αλαζονεία στην άσκηση εξουσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο: το ποτήρι ξεχείλισε”

 

Στο φλέγον θέμα των τοποθετήσεων-διορισμών συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε καίριες θέσεις του ελληνικού δημοσίου αναφέρονται με κοινή Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Λευτέρης Αυγενάκης και 31 ακόμη Βουλευτές συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας Αντωνίου, Βουλευτού Καστοριάς.

Στην Ερώτησή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “η αλαζονεία στην άσκηση εξουσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο: το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση προκαλεί με τους διορισμούς ημετέρων σε κρατικές θέσεις και τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά διορισμών συγγενών και φίλων μελών της κυβέρνησης σε θέσεις μετακλητών και σε θέσεις ευθύνης”.

Επισημαίνουν παράλληλα πως “η κυβέρνηση Σαμαρά είχε έμπρακτα υλοποιήσει την προσπάθεια για αξιοκρατία και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση. Eίχε θεσμοθετήσει περιορισμούς αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης των οργανικών μονάδων των κρατικών λειτουργών και είχε θεσπίσει την απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών”.

Τονίζουν μάλιστα ότι ενώ “η σημερινή κυβέρνηση με τις πολιτικές της και την «περήφανη διαπραγμάτευσή» της οδηγεί σε κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις, αναγκάζει να μεταφερθούν εκτός χώρας πολλές άλλες επιχειρήσεις, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή, σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους και το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας, «συντρόφων», σε κρατικές θέσεις”.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η Ερώτηση μαζί με τα ονόματα των Βουλευτών.

 Δείτε εδώ την  ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *