Τι προβλέπει η Αναβάθμιση-Εξωραϊσμός του εσωτερικού παραλιμνίου κόστους 2.2 εκ€

Διαβάσαμε χθες το Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο ξεκινούν άμεσα εργασίες για την Αναβάθμιση-Εξωραϊσμό του εσωτερικού παραλιμνίου. Μια εξέλιξη άκρως ενδιαφέρουσα και αναγκαία,  θα τη χαρακτηρίζαμε, από την στιγμή που η δημοφιλέστερη διαδρομή της περιοχής μας για ντόπιους και επισκέπτες, έχει καταντήσει μαρτύριο (είτε με το ΙΧ  είτε με το  ποδήλατο) λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος.

Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, ποιες είναι εκείνες οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν το προσεχές διάστημα. Εργασίες με σημαντικό κόστος, από την στιγμή που αναφερόμαστε σε μια διαδρομή μόλις  10km.

Ψάξαμε και βρήκαμε την Διακήρυξη του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, στην οποία υπάρχει η Τεχνική Εκθεση και ο Προϋπολογισμός.

Θεωρώντας προφανή την ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον (χλωρίδας-πανίδας περιοχής), θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό για εκείνους που απολαμβάνουμε τον γύρο της λίμνης, όλες τις εποχές του χρόνου. Ακόμα πιο όμορφη εντύπωση και για τους χιλιάδες επισκέπτες που περνούν από εκεί.

Πόσες και ποιες  αποφάσεις για το κυκλοφοριακό θα μπορούσαν να παρθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο πιστεύουμε πως θα επιφέρει, τελικά, την τεράστια αλλαγή σε αυτά τα ονειρικά 10 km!

 

 

Το Δ.Τ.:

Δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Καστοριάς η αναβάθμιση του εσωτερικού παραλίμνιου με 2.200.000 ευρώ!

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η έναρξη εργασιών για την Αναβάθμιση – Εξωραϊσμό του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου, μεταξύ περιοχής Πετσιά και περιοχής ΝΟΚ του Δήμου Καστοριάς με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, οι διαδικασίες δημοπράτησής του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα με την ανάδειξη αναδόχου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Καστοριάς, όπου δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια, με στόχο την ανάδειξη του γύρου της λίμνης, δίνοντάς του τη μορφή που πρέπει να έχει ως ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτιστικών, κατασκευή τοιχίου και εργασίες προστασίας οδοστρώματος, έτσι ώστε και αυτή η γωνιά της πόλης μας να πάρει τη μορφή που της αξίζει.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Καστοριάς, με στόχο ο γύρος της λίμνης, ένα σημείο απίστευτου κάλλους, να γίνει λειτουργικό και ελκυστικό για τους Δημότες, αλλά και τους επισκέπτες μας. Το έργο αυτό σε λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα», σημείωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Τι προβλέπει η Αναβάθμιση-Εξωραϊσμός του εσωτερικού παραλιμνίου κόστους 2.2 εκ€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *