Κοζάνη: Η Περιφέρεια διεκδικεί πρόσθετη ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του νομού

Να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Κοζάνης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα των επιχειρήσεων και να τονωθεί η τοπική οικονομία, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν βουλευτές του νομού, δήμαρχοι και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και η απόφαση ελήφθη αφού έγινε αποτύπωση της δυσμενούς κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στήριξη των επιχειρήσεων της Κοζάνης κρίνεται επιτακτική «λόγω των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, αλλά και λόγω της ύφεσης εξαιτίας της σταδιακής απολιγνιτοποίησης που υφίσταται εδώ και μια δεκαετία η περιοχή». Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας «αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των επιχειρήσεων και ως επικεφαλής θα διεκδικήσει και απαιτήσει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης από την κεντρική εξουσία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 naftemporiki.gr

 

 

Κι εμείς από την  Καστοριά συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση αυτή της περιφέρειας και επικροτούμε  την συντονισμένη προσπάθεια των φορέων της, παράλληλα όμως αναρωτιόμαστε γιατί απουσιάζει  η  Καστοριά.

Ποια η παρουσία και η συμμετοχή των τοπικών μας αρχόντων σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Ποιες οι διεκδικήσεις και η έμπρακτη υποστήριξη των επιχειρηματιών; 

Μήπως πραγματοποιήηκε κάποια ανάλογη κίνηση για το Νομό μας στην πρώτη καραντίνα που ο Ν. Καστοριάς βρισκόταν στη δυσμενή θέση που βρίσκεται τώρα η Κοζάνη;

Μήπως κάποιοι νομίζουν ότι η καραντίνα είναι περίοδος χαλάρωσης και ανασυγκρότησης και θα παραταθεί αυτόματα η θητεία τους στα αξιώματα για τον χαμένο χρόνο; 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *