Η Καστορια θα έχει 4 Τμήματα ΑΕΙ δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου – Ποιο το νέο τμήμα που ενδέχεται να ιδρυθεί

Δηλώσεις σχετικά με τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Υπουργείου, έκανε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου στον Antennes FM 93.6, στην εκπομπή του Χρήστου Νατσούλη «Ψηλά τις Κεραίες».

Η Βουλευτής του Νομού μας, ανέφερε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα μιλάμε για ένα ισχυρό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Δυτική Μακεδονία, ικανό να σταθεί επάξια στον ανταγωνισμό και στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Όσον αφορά στην Καστοριά, η κα Τελιγιορίδου επεσήμανε πως όχι μόνο δεν προβλέπεται να καταργηθεί κάποιο από τα 3 υπάρχοντα τμήματα ΤΕΙ- τα οποία αυτόματα θα αναβαθμιστούν σε Πανεπιστημιακά, καθώς ο νέος Νόμος ορίζει την κατάργηση των ΤΕΙ- αλλά θα ιδρυθεί ένα νέο Ανταγωνιστικότατο Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Η κα Τελιγιορίδου δε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία του κ. Νατσούλη πως το νέο Τμήμα θα είναι Τμήμα Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας!

 

Ακούστε την συνέντευξη της Βουλευτού, η οποία δεν αφήνει περιθώρια απαισιοδοξίας για την έκβαση των συζητήσεων…

 

 

 

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σ. Γκανάτσιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο West Channel, μίλησε για νέο ισχυρό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Δυτική Μακεδονία, δεν αρνήθηκε όμως πως θα καταργηθούν σχολές σε κάποιες περιοχές.

Λιγότερες από όσες νέες προβλέπεται να ιδρυθούν…(6’30»+)

 

Ελπίζουμε το καλύτερο για την περιοχή μας που αναζητά επειγόντως μια ελπίδα….

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *