Καστοριά: Παρκάρουμε όπου μας βολεύει!

Το λεωφορείο της φωτογραφίας εκτελώντας το δρομολόγιό του, προσπάθησε πριν λίγο να διασχίσει την Οδό Αθανασίου Διάκου προκειμένου να φτάσει στο ΚΤΕΛ.

Ο οδηγός του λεωφορείου προφανώς δεν είχε προβλέψει την απόφαση του οδηγού του μαύρου ΙΧ να «παρκάρει» το όχημά του στο συγκεκριμένο σημείο.

Το παράδοξο είναι πως ακριβώς δίπλα υπάρχει το μεγάλο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς, το οποίο είχε την στιγμή εκείνη πολλές ελεύθερες θέσεις .

Θέσεις που δε θα προκαλούσαν δυσκολία θα μπορούσε να βρει και λίγα μέτρα πιο κάτω από εκεί που τελικά το άφησε, αλλά μάλλον προτίμησε τη λογική του…

Ποιος νοιάζεται αν περάσει μεγάλο όχημα και το εμποδίζουμε; Πιο κοντά στη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε να είμαστε και ας αφήσουμε τους άλλους να βρουν λύση στο πρόβλημά τους!

Για την ιστορία το λεωφορείο έκανε όπισθεν και συνέχισε την πορεία του από την Γράμμου! Τι κι αν κόρναρε ο οδηγός, κανείς δεν είχε το νου του να τρέξει να μετακινήσει το μαύρο ΙΧ!

 

Το περιστατικό αυτό φυσικά δεν είναι το μοναδικό. Περιγράψαμε σύντομα την συμπεριφορά πολλών οδηγών της πόλης να αφήνουν τα οχήματά τους εκεί  που βολεύονται, με αναμμένα alarm συνήθως – λες κι αυτό μετριάζει την παρανομία και την ασυνειδησία- , ακόμα κι αν λίγα μέτρα πιο μακριά υπάρχει κενή θέση πάρκινγκ.

Πρόχειρες εικόνες:

Αγ. Αθανασίου: Alarm, διπλοπαρκάρισμα –> Αν χωράτε περάστε στον στενό δρόμο που απέμεινε!

Μ. Αλεξάνδρου: Alarm, διπλοπαρκάρισμα όπου μας βολεύει –> περιμένετε και βρείτε τρόπο να περάσετε!

Γράμμου: Alarm, καβάλημα του πεζοδρομίου –> στριμωχτείτε λίγο, θα μάθετε καλύτερα τις διαστάσεις του αυτοκινήτου σας!

Αθ. Διάκου: Αlarm, διπλοπαρκάρισμα –> δεν έχετε καλή οπτική αν έρχεται κανείς από αριστερά; Ρίξτε κέρμα αν πρέπει να βγείτε ή όχι…

Πλατεία Μακεδονομάχων: Αlarm, παρκάρισμα όπου μας αρέσει –> Απλά περάστε και μην γκρινιάζετε!

 

Να συνεχίσουμε; Μάλλον σας έρχονται πολλές παρόμοιες εικόνες στο μυαλό, αυτόματα. 

 

Και στον δρόμο ας προσπαθήσουμε να μην συμπεριφερόμαστε όπως δε θέλουμε να συμπεριφέρονται οι άλλοι σε εμάς! 

 

Η πόλη μας είναι αρκετά μικρή ώστε να αφήσουμε το αμάξι μας και λίγα μέτρα πιο πέρα…

Φανταστείτε να ήθελε να περάσει πυροσβεστικό όχημα με κατεύθυνση το σπίτι σας, την στιγμή που ο οδηγός του μαύρου ΙΧ της φωτογραφίας απλά δεν σκέφτηκε καλά…

 

Χ.Κ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *