Γυναικεία κακοποίηση

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, ακούμε συνεχώς για γυναίκες που κακοποιούνται βάναυσα από το σύντροφο ή το σύζυγο τους. 

   Τραγικές ιστορίες γυναικών, που δεν συναντούμε μόνο στις ειδήσεις των οχτώ αλλά και στην γειτονιά μας, στη διπλανή πόρτα. Άνδρες δειλοί ανίκανοι για οικογένεια και σχέση με διαταραγμένη προσωπικότητα θεωρούν, πως με το να χτυπούν, να μειώνουν και να εξευτελίζουν τη φίλη τους, τη γυναίκα τους, τη μάνα των παιδιών τους είναι άνδρες, αρσενικά.  Τις περισσότερες φορές τέτοιοι άνθρωποι παρουσιάζονται στον κοινωνικό τους περίγυρο σαν σωστοί οικογενειάρχες σύζυγοι και πατέρες. Εκτός των άλλων έχουν έναν τρόπο να κάνουν τα θύματά τους να πιστέψουν πως τους αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά. Βιώματα που στοιχειώνουν τις ψυχές τους και τους καταστρέφουν σαν ενήλικες.

       Η σιωπή είναι συνενοχή. Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Οι εποχές άλλαξαν οι γυναίκες είναι ικανές να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Πολλές δεν βρίσκουν τη δύναμη . Άλλες πάλι φοβούνται γιατί δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητες και άλλες για τα παιδιά. Μα ποιο αλήθειά παιδάκι θέλει να βλέπει τη μάνα του να κακοποιείται και να είναι δυστυχισμένη? Θέλουν τη μητέρα τους χαρούμενη και ευτυχισμένη.

       Ευτυχώς υπάρχουν πολλά συμβουλευτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που στόχο έχουν την απλόχερη βοήθεια σε όλες αυτές τις γυναίκες που είναι θύματα κακοποίησης. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και με απόλυτη  εχεμύθεια . Απευθύνονται σε γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφή βίας ( σωματική, ψυχολογική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική ) και συνεργάζονται και με άλλους φορείς για μια πιο ολοκληρωμένη μορφή βοήθειας.

        Μίλα, διεκδίκησε, απαίτησε το σεβασμό και τη ζωή που δικαιούσαι. Δώσε ένα τέλος στη βία, στον εξευτελισμό, στην ντροπή. Αξίζεις πολλά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου το στερήσει αυτό.

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Καστοριάς

Νέες εργατικές κατοικίες Κατοριάς

Τηλ.24670 22122

E-mail: supportwomen@kastoriacity.gr

 

Γραμμές Βοήθειας για Γυναίκες & Μητέρες

https://symvstathmos.wordpress.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *