Γιατι το Υπ. Πολιτισμού αρνήθηκε δωρεάν εφαρμογή για την Ακρόπολη;

Μια εφαρμογή – πλήρως ενημερωμένο ξεναγό της Ακρόπολης δώρισε στο Υπουργείο Πολιτισμού μια ομάδα προγραμματιστών χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, έσοδα από διαφημίσεις και μακροχρόνιες δεσμεύσεις ή συμφωνίες.

Η ομάδα περίμενε 5 ολόκληρους μήνες να προωθηθεί το αίτημα/δωρεά μέχρι που τέλη Σεπτεμβρίου παρέλαβε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου η οποία ήταν..αρνητική.

«Ευχαριστούμε, αλλά σχεδιάζουμε, μελλοντικά, να δημιουργήσουμε εφαρμογές για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους» ήταν σε γενικές γραμμές η απάντηση του Υπουργείου, το οποίο φυσικά θα πληρώσει στο μέλλον διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για τις εφαρμογές που σχεδιάζει.

Την ίδια στιγμή η εν λόγω εφαρμογή, η Acropolis Rock κερδίζει το ένα βραβείο μετά το άλλο σε διεθνείς διαγωνισμούς εφαρμογών και καταλαμβάνει περίοπτη θέση ανάμεσα σις 30 εφαρμογές με τις περισσότερες πωλήσεις στο app store της Apple.

Να σημειώσουμε ότι η Ακρόπολη, το εισιτήριο της οποίας προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα, είναι από τα λίγα αξιοθέατα τεραστίας αξίας και φήμης παγκοσμίως, χωρίς εφαρμογή – ξεναγό, γεγονός που στιγματίζει τεχνολογικά τη χώρα μας μια δύσκολη ιστορικά χρονική περίοδο. Τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός και ο πολιτισμός της δείχνουν να είναι η μοναδική διέξοδος από την οικονομική κρίση.

Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής Acropolis Rock εδώ.

acropolis

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *