Εστία μόλυνσης το συντριβάνι στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας – φωτο

Την στιγμή που διανυουμε έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες της σύγχρονης ιστορίας, τα συντριβάνια σε δημόσια πάρκα θα έπρεπε να αποτελούν εστίες δροσιάς και αναψυχής για τους πολίτες.

Στην Καστοριά, όμως,  είναι πολλά τα παραδείγματα που η καθαριότητα είναι κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. (όπως πχ πρόσφατα που ενεργοποιήθηκε η Αντιδημαρχία μόνο μετά από δημοσίευση στο Facebook(!!), να καθαρίσει τις κουτσουλιές σε ένα μέρος της παραλίας. Σα να έπεσε από τα σύννεφα από την πληροφορία κι έτρεξε να ικανοποιήσει το αίτημα του δημότη).

Το κεντρικό και μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, λοιπόν,  άλλαξε χρώμα. Πήρε μια πράσινη απόχρωση που βροντο-φωνάζει την βρωμιά που φιλοξενεί.

Δυστυχώς στις παρακάτω φωτογραφίες το πράσινο χρώμα είναι το λιγότερο που θα σας απασχολήσει, καθώς όπως θα παρατηρήσετε σε μία από αυτές, ανάμεσα στους αφρούς και τα σκουπίδια που επιπλέουν (εννοείται ευθύνονται συμπολίτες μας γι αυτό), διακρίνεται μια τριχωτή ράχη να επιπλέει.

Προφανώς πρόκειται για ένα ζωάκι (ίσως γάτα) που πνίγηκε στα νερά.

Οι φωτογραφίες είναι της ΤΡΙΤΗΣ 3-8.

Να σημειώσουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 4-8 τα επιπλέοντα σπουπίδια και το άψυχο ζωάκι δεν υπήρχαν στα νερά. Κάποιος τα απομάκρυνε. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δημότης ή συνεργείο καθαρισμού.

Το λυπηρό είναι ότι το συντριβάνι παρέμεινε με το βρώμικο πράσινο νερό με τους αφρούς και με κάποια νέα σκουπίδια στον πυθμένα το απόγευμα της Τετάρτης. Άρα δεν καθαρίστηκε ποτέ!

Προσοχή στα μικρά παιδιά που συνηθίζουν να βάζουν τα χέρια στα νερά, ειδικά αυτές τις ζεστές ημέρες, γιατί πλέον μιλάμε για μόλυνση.

Τολμάτε να πάμε να δούμε τι γίνεται και στο συντριβάνι της Ομόνοιας, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τη διαχείριση των 2 και μοναδικών χώρων δροσιάς στην πόλη μας με τα πολλά παιδιά τριγύρω; 

 

 

 

Η φωτογραφία με το άψυχο ζωάκι:

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Εστία μόλυνσης το συντριβάνι στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας – φωτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *