Ένας στους δύο Έλληνες μένει με τους γονείς του

Νέα έρευνα αποκαλύπτει σε ποιες χώρες της ΕΕ, οι νέοι δυσκολεύονται περισσότερο να φύγουν από το πατρικό τους

Η κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε νέους γύρω στα 20 που δεν καταφέρνουν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή, λόγω των εξόδων που συνεχώς αυξάνονται. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα δεν σταματά, όταν κάποιος σβήσει 30 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του, καθώς πολλοί 30άρηδες αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο πατρικό τους σπίτι, καθώς τα έξοδα άρχισαν να γίνονται ανυπόφορα.

Η Eurostat διεξήγαγε μια έρευνα στην οποία αποτυπώνονται οι ηλικίες 25-34, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μένουν ακόμα με τους γονείς τους, ασχέτως από την αιτία και η εταιρία Statista δημιούργησε το σχετικό χάρτη που κάνει τα νούμερα εικόνα.

Όπως φαίνεται, και φυσικά όπως υποπτευόμασταν οι περισσότεροι, οι χώρες της Σκανδιναβίας, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Δανία, είναι οι χώρες στις οποίες οι «30ρηδες» έχουν την περισσότερη πιθανότητα να είναι ανεξάρτητοι από τους γονείς τους, σε ποσοστό άνω του 90%.

Στον τραγικό αντίποδα οι «30ρηδες» Έλληνες και Βούλγαροι, μένουν με την οικογένειά τους σε ποσοστό άνω του 50%! Η έρευνα τονίζει, όσο αφορά την Ελλάδα, ότι εκτός της οικτρής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, ρόλο σε αυτό παίζουν και οι αυξημένοι δεσμοί οικογένειας που επικρατούν μεταξύ των γενεών, καθώς πολλές φορές δύο και τρεις γενιές μένουν κάτω από την ίδια στέγη.

 

protothema.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *