Ένα βήμα πριν την καραντίνα η Καστοριά; – Ήρθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις

Ένα βήμα πριν την επιβολή της κατάστασης καραντίνας, δείχνει να είναι η Καστοριά, με τα τηλέφωνα να έχουν σπάσει από το πρωί μεταξύ των τοπικών παραγόντων αλλά και της Πολιτικής Προστασίας σε ανώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοδιοικητικοί της περιοχής δέχθηκαν κλήσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ζήτησε τις απόψεις τους για όλη την κατάσταση που επικρατεί και για τις ενέργειες που προτείνουν για την Καστοριά.

Δήμαρχοι και στελέχη της περιφερειακής αρχής επανέλαβαν τη δύσκολη κατάσταση την οποία έχουν περιγράψει σε συνεχείς επιστολές τους τις τελευταίες ημέρες, ενώ φυσικά μετέφεραν και την τραγική είδηση με έναν ακόμα νεκρό τις πρώτες πρωινές ώρες στο Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση είναι για πρώτη φορά ίσως από την αρχή της κρίσης στην Καστοριά και μετά τις συνεχείς οχλήσεις, να πάρει την απόφαση για καραντίνα κάτι που όμως δεν περιορίζεται σε μια απλή ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αλλά σε μια σειρά πραγμάτων τα οποία πρέπει να προγραμματιστούν.

Όπως έλεγαν το πρωί στον «Π» παράγοντες της περιοχής, ο Δήμος Καστοριάς με 35.000 πολίτες, είναι αδύνατο να διαχειριστεί μόνος του μία κατάσταση καραντίνας τονίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει πως θα μεταφέρονται στα σπίτια τόσων ανθρώπων προμήθειες και φάρμακα χωρίς τη συμβολή και άλλων δυνάμεων.

Το παράδειγμα Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς φυσικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί συγκρίσιμο καθώς τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά, όταν μιλάμε για έναν μεγάλο δήμο και μια ολόκληρη περιοχή.

Σενάριο 2ο που συζητείται στην Καστοριά είναι η επιβολή καραντίνας, ενδεχομένως σε κάποια χωριά που έχουν εντοπιστεί φαινόμενα διασποράς του κορονοϊού, κανείς όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα τι και πως θα ισχύσει.

Η μεγάλη απόφαση φαίνεται πως δεν μπορεί να παρθεί αν η κυβέρνηση δεν πατήσει το κουμπί της καραντίνας, αν και πολλοί στην Καστοριά διαβλέπουν προσπάθεια να μπει μπροστά η αυτοδιοίκηση ώστε να βγάλει από την… ενδεχόμενη «δύσκολη» θέση όσους θεωρητικά οφείλουν να πάρουν την απόφαση.

Σε λίγη ώρα στην Καστοριά φτάνει και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα περιοδεύσει επί 2ημερο στη Δυτική Μακεδονία καταγράφοντας την κατάσταση, αυτό είναι όμως κάτι που δεν δείχνει να ικανοποιεί τους Δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς και όχι μόνο, οι οποίοι θα ζητήσουν ανακοίνωση συγκεκριμένων αποφάσεων.

 

e-ptolemeos.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *