Έλληνας: Τύχη ή Ατυχία

Το να είσαι Έλληνας είναι τιμή. Από θέμα ιστορίας, από θέμα πολιτισμού, επιστήμης ή θρησκείας. Όπου και να ψάξει κάποιος το μόνο σίγουρο  είναι ότι θα βρει και κάτι Ελληνικό ή που σίγουρα θα συνδέεται με την Ελλάδα.

Δυστυχώς τελευταία μας έκαναν να νιώθουμε αδιαφορία ή ακόμα χειρότερα ντροπή το να λεγόμαστε Έλληνες. Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, όχι απλά γκρεμίζει τα όνειρα μας, αλλά μας ισοπεδώνει εντελώς την ψυχολογία, τη διάθεση και την όρεξη μας. Μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλι και να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, γιατί λες και για όλα τα κακά του κόσμου ευθύνεται η χώρα μας.

Αισθανόμαστε κάπως έτσι (εικόνα παρακάτω):

arkas

Το θέμα και το νόημα της ζωής είναι να παλέψεις και να τα καταφέρεις. Αν περιμένουμε από κυβερνήσεις, πολιτικούς και άλλους πολλούς σωτήρες γύρω μας, απλά θα περιμένουμε…

Δυστυχώς όλοι μας θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε πρώτοι. Στο χέρι μας είναι ακόμα και στις δυσκολίες να κοιτάμε μπροστά και με αισιοδοξία.

Ξεχνάμε τα καλά που μας έδωσε ο Θεός. Ξεχνάμε τον ίδιο τον Θεό. Ξεχνάμε την υγεία μας. Ξεχνάμε την οικογενειά μας. Ξεχνάμε τις παροχές, τα τρόφιμα και τις ομορφιές που μπορεί να βρει κάποιος σε οποιαδήποτε γωνιά στην Ελλάδα. Και δυστυχώς ξεχνάμε πολλά βασικά που ακόμα τα έχουμε, αλλά πρέπει κάποιες φορές να χάσουμε για να καταλάβουμε ότι δε μας λείπει τίποτα και οι δυσκολίες που περνάμε είναι επιφανειακές.

Εμείς, αν δε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μπορούμε έστω να αλλάξουμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε περήφανοι και τυχεροί που είμαστε Έλληνες.

Εσείς νιώθετε ακόμα άτυχοι;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *