Δήμος Καστοριάς: Το θέμα – γρίφος που θα συζητηθεί στο ΔΣ της Παρασκευής

Την Παρασκευή 5/3 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Το ενδιαφέρον βρίσκεται σε ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν και αφορά στην εταιρεία Μακεδνός.

Το διαβάσαμε μία, δύο, πέντε φορές…και πάλι, όμως, κάπου το χάνουμε από κάποιο σημείο και μετά.

Η υποσημείωση ελάφρυνε λίγο τις όποιες τύψεις που δεν ακολουθήσαμε τη Νομική επιστήμη για να φτάσουμε στο σημείο να κατανοούμε αμέσως τέτοιες συντάξεις. 

Το ρεζουμέ, πάντως, είναι ότι θα συζητηθεί η ενδεχόμενη θέση της Μακεδνός σε εξυγίανση και θα ληφθεί απόφαση για ορισμό εκπροσώπου του ΔΣ στη Γενική Συνέλευση της εν λόγω εταιρείας. (Θυμηθείτε, τρέχει το μεγάλο θέμα για την ενοικίαση του λατομείου για 20+20 χρόνια.)

Μετά, λοιπόν αφού ορίσουν τον εκπρόσωπο,  θα του παράσχουν κάποιες ρητές εντολές – κατευθύνσεις... καλύτερα να διαβάσετε μόνοι σας το ακριβές κείμενο.

Ελπίζουμε τα μέλη του ΔΣ Καστοριάς, τα οποία -χωρίς να είναι κακό αυτό- δεν έχουν τελειώσει όλα τη Νομική ή έστω Πολιτικές Επιστήμες, να καταλάβουν ποιες ρητές εντολές θα παράσχουν (από την «παροχή ρητών εντολών», όπως θα δείτε στο κείμενο που ακολουθεί)  στον εκλεκτό που θα ορίσουν για να τις εκτελέσει.

Λίγο απειλητικό για συνέπειες μη καλής εκτέλεσης αρμοδιοτήτων, διαβάζεται αυτό, επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε…! 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του εκπροσώπου και πως θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση. Δυστυχώς θα είναι online κι έτσι θα φιλτραριστεί ό,τι διαρρεύσει…

 


6η Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 05-03-2021 και ώρα 17:30 σε συνεδρίαση, που προκαλείται με αίτημα του 1/3 των μελών του Δ.Σ., η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, με θέμα:

«Συζήτηση περί της ενδεχόμενης θέσης της εταιρείας ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. σε καθεστώς εξυγίανσης και λήψη απόφασης περί: α) ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Καστοριάς στην Γενική Συνέλευσης της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. (άρθρο 12 παρ.2 του καταστατικού) και β) παροχή ρητής εντολής – κατεύθυνσης στον εκπρόσωπο που θα οριστεί περί σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης, λήψη απόφασης περί θέσης της εταιρείας σε εξυγίανση και παροχής ρητών εντολών στο ΔΣ της εταιρείας των όσων αποφασιστούν».

Σημειώνεται ότι, το θέμα διατυπώνεται όπως ακριβώς ζητήθηκε με το αίτημα του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με χρήση της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 429/12.03.2020 (Β’ 850), όπως τροποποιήθηκε με την όμοια ΔΙΔΑΔ/Φ.37 Α.1/27/οικ.9413/06.05.2020 (Β’ 1704), καθώς και την 1822/16.03.2020 (ΑΔΑ: ΨΕΚ946ΜΤΛΠ-004) εγκύκλιο του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 

Κίμων Μηταλίδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *