Το καραβάκι ήταν ό,τι πιο όμορφο είδαμε τελευταία στην Καστοριά

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε χθες βράδυ, δεν μετρούσαμε τις ώρες για να το δούμε να πλέει ξανά στα νερά της Ορεστιάδας.

Αυτή τη φορά σε προγραμματισμένο δρομολόγιο με τουρίστες στο κατάστρωμα να θαυμάζουν την πόλη μας μέσα από το νερό, με παιδάκια να φωνάζουν από χαρά, με συμπολίτες μας κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν ένα ζεστό καφέ στο ζεστό σαλονάκι του καραβιού θαυμάζοντας τα χρώματα έξω από το παράθυρο.

 

12 παρά τέταρτο, συνεπείς στο ραντεβού μας, βρισκόμασταν στην προβλήτα της Βόρειας παραλίας. Λόγω ομίχλης η αναμονή μας θα παρατεινόταν ακούσαμε να λέει μία κυρία σε έναν ανήσυχο τουρίστα, για το εάν βρισκόταν στο σωστό σημείο. με την οικογένειά του

 

Λίγα λεπτά αργότερα το καραβάκι ξεπρόβαλε στην στροφή, με την ομίχλη στο φόντο να δίνει μια ονειρική σκηνή σε όσους παρακολουθούσαμε ανυπόμονα.

Ανάμεσά μας ο πρέσβης του Ισραήλ, Mr Yossi Amrani, ο οποίος βρίσκεται αυτες τις ημέρες στην περιοχή μας και απολαμβάνει ξεναγήσεις και τη φιλοξενία των δύο βουλευτών μας. Ο κ. Τζηκαλάγιας έδινε εκείνη την στιγμή συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ που καταγράφουν τις στιγμές.

Ο Πρόεδρος της Μακεδνός, επίσης παρών στο πρώτο ταξίδι του καραβιού που ανήκει στην εταιρία, δείχνοντας συγκινημένος, αγχωμένος και περήφανος.

Η «Ολυμπία» έδεσε, αργά και σταθερά, στο λιμανάκι- όπως παλιά-  και οι πρώτοι ταξιδιώτες στάθηκαν στην ουρά για την επιβίβαση.

Προηγήθηκε μία σύντομη έρευνα της αστυνομίας με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για λόγους ασφαλείας του πρέσβη.

Ήταν 12.30 όταν η «Ολυμπία»- με λιγοστούς, επειδή ήταν η πρώτη φορά και οι πληροφορίες λιγοστές ακόμα-, έβαλε πλώρη για τα κρυστάλλινα νερά της Ορεστιάδας.

Μόνο η θέα μέσα από τη λίμνη μπορεί να σου χαρίσει την εμπειρία που θα ήθελες να κρατήσεις φεύγοντας από την Καστοριά…μέχρι να επιστρέψεις!

Γύρω στη 1.10 το γερό σκαρί της «Ολυμπίας» έφτασε στη Νότια παραλία, στο ύψος του «Εν Καιρώ».

Όσοι απόλαυσαν την μίνι κρουαζιέρα μπορούν να μιλήσουν για τα συναισθήματα που τους προκάλεσε…

Το κόστος της διαδρομής είναι 5€ (με επιφύλαξη) , δεν γνωρίζουμε αν λειτουργεί ακόμη καφέ στο καράβι, ελπίζουμε όμως να «ταξιδεύει» από εδώ και πέρα σε τακτική βάση, με οργάνωση και συνέπεια.

Στοιχεία που εμφανώς  έλειπαν σήμερα λόγω της επίσπευσης της λειτουργίας του, είναι στο χέρι της κάθε Μακεδνός που θα το λειτουργεί, να το κάνει να πρωταγωνιστεί στις αναζητήσεις των επισκεπτών της πόλης μας.

Πινακίδες πληροφόρησης στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης, κόστος, υπηρεσίες εν πλω, ηχογραφημένη ξενάγηση και τόσα άλλα απλά για αρχή,  μπορούν να προσφέρουν μια εμπειρία-σημείο αναφοράς στον κάθε επιβάτη.

 

Ας αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια οι ντόπιοι που στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια την επιλογή της βόλτας με καράβι. Ας απολαύσουμε μια βόλτα στα νερά της λίμνης αυτές τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει και ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι τόσο απλό, αλλά επιβεβλημένο να υπάρχει στην Ορεστιάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *