Άλλο ένα τροχαίο με αρκούδα – Θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές

Άλλη μία αρκούδα έχασε σήμερα τη ζωή της στην άσφαλτο, άλλος ένας συμπολίτης μας έχασε σήμερα το αυτοκίνητό του, χωρίς να δικαιούται την παραμικρή αποζημίωση.

Ένα από τα πολλά ατυχήματα με αρκούδες που μετράμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας…

Στην Εγνατία Οδό; Στην Πέτρα; Στη Χλόη; Στην Καλλιθέα; Στα χωριά του Νομού;

Οι αρκούδες είναι παντού, πλέον και μάλλον είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και θύματα.

Μέτρα δε λαμβάνονται, αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και καταστροφές σε περιουσίες δεν αναζητούνται από τους φορείς,  ο φόβος που έχουν συμπολίτες μας- ακόμα και για να μπουν στα σπίτια τους- δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Φωτογραφίες, δηλώσεις για μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς κόστους εκατομμυρίων €, ένας ψηφιακός θρήνος για τα χαμένα ζώα (που δεν φταίνε κι αυτά σε τίποτα να τίθεται η ζωή τους έτσι σε κίνδυνο) και κατά τα άλλα όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο στην ακριτική Καστοριά….

Το καταφύγιο του Αρκτούρου στο  Νυμφαίο ωχριά μπροστά στο Νομό Καστοριάς…Τελευταία πλάκωσαν και οι αλεπούδες. Στο εμπορικό θα βρείτε μία κάθε βράδυ να κατηφορίζει από τη Γράμμου…..

 

Οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου για το σημερινό τροχαίο στον κάθετο της Εγνατίας, η οποία δεν είναι ασφαλής και πρέπει να πηγαίνουμε με το πόδι στο φρένο:

«Δυστυχώς σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες βρεθήκαμε μετά από αρκετό καιρό μάρτυρες σε ατύχημα στον κάθετο αξίωνα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής στο ύψος του Καλονερίου . Το άτυχο ζώο το πιθανότερο να εγκλωβίστηκε ανάμεσα στους δύο κόμβους με αποτέλεσμα να περιμένει χωρίς να το γνωρίζει το μοιραίο θάνατό του . Απ΄την άλλη πλευρά κινδύνεψε ένας συνάνθρωπος μας (ευτυχώς είναι καλά με τον συνεπιβάτη του ) αλλά έχασε μια μικρή και αναγκαία περιουσία το αυτοκίνητό του που δεν το αποζημιώνει κανένας .Το άμοιρο ζώο στα πρώτα χρόνια της ηλικίας του, ένα ώριμο νεαρό αρσενικό πέρασε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας από ΠΟΥ ? Απ[ό τους κόμβους ? από την βλάστηση που ευκολά μπορεί να ανέβει ένα ζώο ή από κάποιο άνοιγμα στην περίφραξη που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη …ότι και να είναι τώρα που υπάρχει αύξηση κυκλοφορίας λόγο διακοπών ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΡΕΝΟ η ΕΓΝΑΤΙΑ δεν είναι ακόμα ασφαλής !!!..Όλα αυτά τα αναφέρουμε συνέχεια στους υπευθύνους αλλά …όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ΙΔΙΑ μένουν .
Νίκος Παναγιωτόπουλος»

 


 

Μα έχει και ταμπέλα ότι πληρώνετε διόδια και τέλη κυκλοφορίας για να διέρχεστε από βιότοπο αρκούδας με τρύπες στα πανάκριβα συρματοπλέγματα του σκοτεινού αυτοκινητόδρομου…

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *