Αγχωτικό το Δελτίο Τύπου του Δήμου για το Πνευματικό

Σας το γράψαμε πρώτοι, χθες…Χαλάσαμε την έκπληξη, αν θέλετε για την ανακοίνωση της πρώτης ένταξης προγράμματος στο «Τρίτσης» για το Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Διαύγειας (δείτε εδώ) υπάρχουν τα παρακάτω στοιχεία για το έργο:
Από το πρωί διαβάσαμε (και ψιλο-γελάσαμε μαζί τους) αμερόληπτους, άκρως εντυπωσιακούς τίτλους κάποιων ΜΜΕ της περιοχής.
Ξεκίνησε τη(ν!) δημιουργία και παλαιού και δεν το θυμόμαστε;
Μετά από πολλά χρόνια, έχετε δίκιο…( εκτός αν δεν έπρεπε να μπει το οριστικό άρθρο εκεί, οπότε απολογούμαστε)
Απορούμε γιατί δεν έγιναν αναρτήσεις με τίτλο: «Ο Πέτσας ξεκινά την δημιουργία νέου Πολιτιστικού χώρου» ‘ή » Ο μαστρο-ταδε ξεκινά την δημιουργία νέου Πολιτιστικού χώρου», αφού εκείνος θα κατεδαφίσει το υπάρχον κτήριο, με το καλό.
Ας διαβάσουμε και ας σχολιάσουμε το έργο που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα -κι επίσημα-, από το γραφείο Τύπου του Δημαρχείου.
  •  Στο σημείο: «λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, δύο σημαντικότατα έργα για την Καστοριά παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. «
σχόλιο: Ποδαρικό έγινε και για δεκάδες άλλους δήμους της χώρας, γιατί εντάχθηκαν -ταυτόχρονα- έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό. Τυχαίο ή μοιραίο μετά την συνάντηση;
σχόλιο2: ίσως άστοχη προσέγγιση του ΔΤ…με επιθετικό μάρκετινγκ, χωρίς λόγο!
  • Στο σημείο: «εντάχθηκε η μελέτη και η κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Καστοριάς, στη θέση του υφιστάμενου (παλιά Έλλη), συνολικού προϋπολογισμού 4.427.088 ευρώ»
σχόλιο: για να αναφέρει ο Δήμος αυτό το ποσό κάποια επίσημα στοιχεία θα έχει, γιατί το έγγραφο τώρα είναι αυτό:
  • Πότε θα υλοποιηθεί:
Σε πρώτη φάση χρηματοδοτείται η μελέτη του έργου, με προϋπολογισμό 677.038,88 ευρώ (ακριβούτσικη, ε;), η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.
Άρα θα έχουμε μία μελέτη στα χέρια μας μέχρι το Καλοκαίρι του 2023! Μετά να γίνουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης,,και με τα δεσμευμένα 3.750.000 ευρώ θα γίνει η κατεδάφιση και η ανέγερση αργότερα…
  • Ο προϋπολογισμός των αναπλάσεων των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης (πρώην Βαν Φλητ) ανέρχεται σε 1.711.000 ευρώ.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό:  677.038,88 ευρώ + 1.711.000 ευρώ = 2.388.038,88ευρώ
πολύ κοντά (-600 ευρώ) από την χρηματοδότηση που πήρε την έγκριση αυτή τη φορά.
Χωρίς να σχολιάσουμε τις εντάξεις που όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου θα πάρουν, σίγουρα, σειρά….θα κλείσουμε με το εξής κλασικό:
Οψόμεθα… κι επειδή ακούμε για πολλά κεράσια, κρατάμε μικρό καλάθι!

 

Η ανακοίνωση:
Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου στην Καστοριά και τις αναπλάσεις των πλατειών Ειρήνης και Μακεδονομάχων
✅ Ποδαρικό με το δεξί κάνει ο Δήμος Καστοριάς στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, δύο σημαντικότατα έργα για την Καστοριά παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκε η μελέτη και η κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Καστοριάς, στη θέση του υφιστάμενου (παλιά Έλλη), συνολικού προϋπολογισμού 4.427.088 ευρώ.
Σε πρώτη φάση χρηματοδοτείται η μελέτη του έργου, με προϋπολογισμό 677.038,88 ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, για να προχωρήσει αμέσως μετά η δημοπράτηση της κατασκευής του κτιρίου, με το ποσό των 3.750.000 ευρώ που έχει δεσμευθεί στο ίδιο πρόγραμμα.
❗Το δεύτερο έργο που εντάχθηκε είναι οι αναπλάσεις των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης (πρώην Βαν Φλητ), το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή των δύο πλατειών, προκειμένου ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 1.711.000 ευρώ.
«Όπως είχαμε δεσμευθεί οι τελευταίοι μήνες του 2021 είναι περίοδος που εντάσσονται, δημοπρατούνται και ξεκινούν βασικά έργα για τον Δήμο Καστοριάς. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ικανοποιούν χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη γρήγορη αποπεράτωσή τους», σημείωσε, σχολιάζοντας τις θετικές αυτές εξελίξεις, ο κ. Κορεντσίδης, ευχαριστώντας τον κ. Πέτσα για τις άμεσες ενέργειες και την ανταπόκρισή του, αλλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που εργάστηκαν για την υποβολή των προτάσεων στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται εντάξεις και για τα υπόλοιπα προτεινόμενα έργα στο «Αντώνης Τρίτσης», που είναι:
• Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Μακεδνών – Βιτσίου, με προϋπολογισμό 2.550.000 ευρώ
• Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Μεσοποταμίας, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ
• Αναβάθμιση Πλατείας Ντολτσό, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ
• Στατική Αποκατάσταση δημοτικού γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς, με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ
• Μελέτη ΔΗΝΑΚ, με προϋπολογισμό 1.070.000 ευρώ
• Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης στα αντλιοστάσια και στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Καστοριάς, με προϋπολογισμό 2.860.000 ευρώ
• Αναβάθμιση – Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Καστοριάς (Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων), με προϋπολογισμό 1.424.781 ευρώ.
• Δράσεις Ηλεκτροκίνησης, προϋπολογισμού 1.422.900 ευρώ
• Γωνίες Ανακύκλωσης, πράσινα βιοαπόβλητα, με προϋπολογισμό 1.540.000
• Smart Cities, με προϋπολογισμό 1.525.000 ευρώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *