76.53% αύξηση της επιβατικής κίνησης και έργα αναβάθμισης «απογειώνουν» τον «Αριστοτέλη»

Τα 23 περιφερειακά το πρώτο τετράμηνο του 2016 παρουσίασαν μείωση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2015 κατά 3,62%. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν τα αεροδρόμια της Σητείας (79,4%), της Κάσου (μείωση 39,38%), της Σητείας (35,91%) και της Αστυπάλαιας με 28,95%).

Στον αντίποδα αύξηση 110% παρουσίασε το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, 91% το αεροδρόμιο της Κοζάνης και 76,5% το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

 

 

aerodromia

 

 

Έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης του Διεθνούς Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» αξίας 15 εκατομμυρίων Ευρώ:

Αερολιμένας Καστοριάς «Αριστοτέλης»
Με έργα συνολικού κόστους 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιχειρηθεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς, σύμφωνα με την προτεραιότητα που έχει δοθεί από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε έξι (6) περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στη σύμβαση με τη γερμανική Fraport. Η χρηματοδότηση επιδιώκεται να γίνει μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και για το αεροδρόμιο της Καστοριάς, το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, την κατασκευή νέου αεροδιαδρόμου στάθμευσης και την απαλλοτρίωση επιφάνειας, συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ. Ωστόσο ο δήμος ζητά επίσης την ολοκλήρωση της κατασκευής του πύργου ελέγχου που ξεκίνησε πριν από χρόνια, καθώς και την τοποθέτηση ενός ραδιοβοηθήματος για την προσέγγιση των αεροπλάνων λόγω της συχνής ομίχλης.

 

Πακέτο Γιούνκερ

Προτεραιότητα στην αναβάθμιση έξι μικρών περιφερειακών αεροδρομίων, που δεν έχουν ενταχθεί στη σύμβαση με τη γερμανική Fraport, με έργα συνολικής δαπάνης 197 εκατ. ευρώ περίπου, δίνει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια Καστοριάς, Μήλου, Σύρου, Νάξου, Πάρου και Χίου, που εντάσσονται στο πακέτο Γιούνκερ. Τα προτεινόμενα επενδυτικά σχέδια έχουν στόχο την προώθηση των υποδομών και την ανάπτυξη πολιτικής μέσω της αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, βελτιστοποιώντας τις εγκαταστάσεις προσβασιμότητας συνδέοντας τις υποδομές ΔΕΔ-Μ σε κόμβους (λιμάνια / αεροδρόμια), ενισχύοντας τη διασυνδεσιμότητα και την περιφερειακή ολοκλήρωση.

 

πηγή

 

aerodromio_2

 

aerodromio_3

 

 

aerodromio_5

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *