Διαμόρφωση κόμβου Εισόδου επέκτασης Φουντουκλή

Είχαμε την λήψη Κανονιστικής απόφασης για τη διαμόρφωση του κόμβου Εισόδου επέκτασης Φουντουκλή.  Η μελέτη αφορά έργο διαμόρφωσης συγκοινωνιακού Κόμβου στην είσοδο του Σχεδίου Πόλης Φουντουκλή Καστοριάς. Η κατασκευή του κόμβου ολοκληρώνει την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην συγκεκριμένη θέση και διευθετεί την κυκλοφορία προς τον συνοικισμό Καλλιθέας και την πόλης της Καστοριάς

Για τον σχεδιασμό του Κυκλοφοριακού κόμβου έχουν ληφθεί υπ όψη το εγκεκριμένο Σ.Π. Φουντουκλή Καστοριάς (για την Λεωφόρο Κωπηλατών και Γουναράδων )και η οριστική μελέτη Κατασκευής της οδού Ορεστείων . Οι κινήσεις που επιτρέπονται εντός του κόμβου είναι όλες οι δυνατές (δεξιόστροφες και αριστερόστροφες) , και αυτό επιτυγχάνεται με καθορισμένες λωρίδες επαρκούς πλάτους και νησίδες που δημιουργούνται στο οδόστρωμα με την οριζόντια σήμανση . Εναλλακτικές λύσεις όπως ρύθμιση με φωτεινούς σηματοδότες δεν εξετάζεται λόγω χαμηλών φόρτων, ενώ η κατασκευή κυκλικού κόμβου αποκλείεται λόγω έλλειψης επαρκούς χώρου και έντονων κλίσεων. Υποδομές για Άτομα με Αναπηρία υπάρχουν εντός των ορίων του σχεδίου , ενώ δεν είναι εφικτή η βελτίωση λόγω έντονων κλίσεων της οδού προς Καλλιθέα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ :

Οι απαιτούμενες για την ολοκλήρωση του κόμβου εργασίες είναι:

  •  Εκσκαφές για την διαπλάτυνση του κόμβου προς την ζώνη του περιαστικού πρασίνου
  •  Εκσκαφές για την βελτίωση της μηκοτομής του δρόμου προς Καλλιθέα
  •  Κατασκευή κρασπέδωσης για την διαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας και τσιμεντόστρωσης για την διαμόρφωση πεζοδρομίων..
  • Εργασίες κατασκευής κλάδου αποχέτευσης ομβρίων με τα απαραίτητα φρεάτια υδροσυλλογής.
  •  Εργασίες οδοστρωσίας ( βάση, ασφαλτική στρώση )
  •  Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *