Πως να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα – συμβουλές από την Ελένη Ψυχούλη
Σκέτα, με μία γευστική σάλτσα ή κιμά, όπως και να απολαμβάνετε τα μακαρόνια, η γνωστή σεφ Ελένη Ψυχούλη μοιράζεται τις συμβουλές της για να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα.
Άλλωστε ποιος είπε ότι η παρασκευή μιας απλής μακαρονάδας δεν έχει τα μυστικά της; Ανακαλύψτε τα:
♦ αναλογία μακαρόνια – νερό: Για ένα πακέτο υπολογίστε 6 λίτρα νερό
♦ αλάτι: 2 κουταλιές της σούπας είναι η σωστή ποσότητά αλατιού που πρέπει να βάλετε για ένα πακέτο μακαρόνια
♦ αφήστε το νερό να βράσει καλά και όταν κοχλάζει ρίξτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα
♦ επιλέξτε μία ξύλινη κουτάλα και ανακατέψτε 1-2 φορές τα μακαρόνια ενώ βράζουν
♦ μην σκεπάζετε την κατσαρόλα
♦ στραγγίστε τα μακαρόνια 1 λεπτό νωρίτερα από το χρόνο βρασμού που γράφει η συσκευασία
♦ μην ξεπλένετε τα μακαρόνια με νερό της βρύσης, φεύγει το άμυλο των ζυμαρικών με το οποίο θα δέσει αργότερα η σάλτσα σας
♦ αποφύγετε το βούτυρο ή το λάδι, σε περίπτωση που θα αναμείξετε με κάποια σάλτσα τα μακαρόνια σας.
♦ αν προτιμάτε al dente τα μακαρόνια σας αφήστε τα 7 με 12 λεπτά να βράσουν, έχοντας φυσικά το νου σας ώστε να μην παραβράσουν
♦ ανακατέψτε τα στραγγισμένα μακαρόνια όσο πιο γρήγορα γίνεται με την σάλτσα, αν αφήσετε πολλή ώρα τα μακαρόνια στο σουρωτήρι θα χάσουν από τη γεύση τους
Εμείς θα προσθέσουμε να τα φτιάξετε με αγάπη και σίγουρα θα είναι υπέροχα.
Καλή Όρεξη!