Άκης Τσελέντης: Προσοχή ο σεισμός ενεργοποίησε μεγάλο ρήγμα

Ο γνωστός Έλληνας σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι ενεργοποιήθηκε μεγάλο ρήγμα  μετά τον σεισμό 6,1 ρίχτερ σήμερα το πρωί στην Λευκάδα και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Ειναι ένα πολύ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδη οι περιοχές εκεί έχουν απότομα πρανή μπορεί να έχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που είναι πολύ παλιά η έχουν εμφανή σημάδια αστοχίας. Να κατεβάσουμε όλα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδιά ασυνόδευτα η να παίζουν κοντά σε πέτρινες μάντρες (λιθιές όπως λέμε στο Ιόνιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία».

Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείξει ο κόσμος για πιθανούς μετασεισμούς: «Σχετικά με τον πρόσφατο σεισμό στη Λευκάδα έγινε στο ΒΒΑ άκρο του γνωστού ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξούρι. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί η περιοχή έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό. Σίγουρα θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική δράση με ισχυρούς μετασεισμούς που μπορεί να φτάσουν τα 5.5 Ρίχτερ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *