Ζήσε την Καστοριά…αλλιώς! – Δεκάδες εναλλακτικές δραστηριότητες μάς καλούν να τις ανακαλύψουμε

Πόσες φορές δεν νιώσαμε ότι δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να κάνουμε στην Καστοριά; Πως δεν υπάρχει μια εμπειρία που θα απογειώσει την αδρεναλίνη μας και θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές, αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής. 

Είναι τελικά η λίμνη μας τόσο αναξιοποίητη όσο θεωρούμε; Νομίζετε ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε μια βαρκάδα έστω με ένα ποδήλατο θαλάσσης, όπως εκείνα που νοικιάζουμε στις οργανωμένες παραλίες και να μοιραστούμε στιγμές χαράς;  Γιατί να θαυμάζουμε τις εναέριες φωτογραφίες και τα video από ένα drone και να μην «πετάξουμε» κι εμείς, αποκτώντας μια εμπειρία ζωής; Ξετρελαίνονται τα παιδιά με τα άλογα και την ιππασία αλλά δεν υπάρχει στην πόλη μας κάποια δραστηριότητα ανάλογη; Θεωρούμε το θαλάσσιο σκι δύσκολο και αδύνατο να καταφέρουμε; Έρχονται φίλοι μας τρελαμένοι με τα βουνά και δεν γνωρίζουμε ποια διαδρομή να κάνουμε με ασφάλεια;

4 Καστοριανοί επιχειρηματίες  ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας καλούν να ζήσουμε την Καστοριά…αλλιώς! 

Με χαρά υποδεχόμαστε αυτή την σύμπραξη που εκτός από τα προφανή τουριστικά οφέλη, μπορεί να εμπνεύσει και να παρακινήσει και άλλες επαγγελματικές ομάδες, ώστε να βγει η Καστοριά από την αφάνεια. Μην ξεχνάμε ότι τα Ζαγοροχώρια όλο το Καλοκαίρι έχουν 100% πληρότητα μόνο και μόνο από τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται, χωρίς να βρέχονται από θάλασσα. Από δίπλα και η γαστρονομία της περιοχής που έχει την ξεχωριστή ταυτότητά της χρησιμοποιώντας συνταγές και προϊόντα του τόπου.

Σκεφτείτε να δημιουργηθούν κάποια στιγμή στην Καστοριά υποδομές για κάμπινγκ, τροχόσπιτα, τουρνουά ψαρέματος, αγώνες δρόμου, camps ειδικά για παιδιά με δραστηριότητες στο βουνό, στα ποτάμια, στη λίμνη και σε φάρμες. Εκδρομές για συλλογή μανιταριών/βοτάνων, παρατήρηση της άγριας φύσης…

 

Δυστυχώς ένα Υπουργείο δεν μπορεί να μετατρέψει την Καστοριά σε Κόμο αν δεν υπάρχει και επιχειρηματική πρωτοβουλία. Απαραίτητη φυσικά είναι και η στήριξη όλων μας. Σίγουρα ουσιαστικότερη από την διαδικτυακή γκρίνια…!


 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *