Ξεκίνησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα για το Φυσικό Αέριο στην Καστοριά

Με την επίσημη έναρξη του πρώτου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  που έγινε στην πόλη της Καστοριάς στις 16 Δεκεμβρίου 2016,  με αντικείμενο τις «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων», ένα ακόμα στοίχημα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παίρνει σάρκα και οστά.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αμαλία Κούσκουρα  καθώς και φορείς του τόπου μας.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για αποκατάσταση της αδικίας που είχε γίνει στο παρελθόν σε βάρος της Καστοριάς και της απώλειας της Πανεπιστημιακής Σχολής.  Η θέση της Καστοριάς, πλέον, ισχυροποιείται με τη λειτουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος, με μια δυναμική αδιαμφισβήτητη,  σε ένα νέο μάλιστα για τον ελλαδικό χώρο ενεργειακό τοπίο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  προσπάθησε από την αρχή και επέτυχε τη χρηματοδότηση αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος μέσα από τα αντισταθμιστικά έργα του TAP. Δημιούργησε προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Περιφέρειά Δυτικής Μακεδονίας.

«Η Τριτοβάθμια Εκπαιδευτική Κοινότητα με την υποστήριξη της Περιφέρειας ανοίγει νέους δρόμους, ώστε η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία να γίνει κέντρο αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και πόλος επιστημονικής έρευνας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τις γείτονες χώρες διέλευσης του αγωγού», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

 

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

metaptyxiako enarxi panepisthmio

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *